Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία που έχει βυθιστεί στο πένθος μετά και από το μακελειό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην περιοχή.

Αυτή την ώρα αναμένεται να γίνει η κηδεία του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη που σκοτώθηκε από τις σφαίρες 52χρονου μετά από καυγά που είχαν για προσωπικές διαφορές και του άτυχου 64χρονου που κατέληξε χθες στο νοσοκομείο μετά από σφαίρα που εξοστρακίστηκε από τους πυροβολισμούς που έπεσαν και τον τραυμάτισε στο λαιμό .

Οι κηδείες των δύο ανδρών θα γίνουν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου του Προφήτη Ηλία.

Στο μεταξύ σε αστυνομικό κλοιό παραμένει ο Προφήτης Ηλίας υπό τον φόβο Βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών ενώ έκκληση για να επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση απηύθυνε χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που μετέβη στον Προφήτη Ηλία.

Συγκεκριμέα, οι φόβοι για βεντέτα οδήγησαν τον δήμαρχο Ηρακλείου στην περιοχή για να μιλήσει με κατοίκους. Σε δήλωση του αναφέρει:

\’\’Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου μας και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δυο άλλων.

Είναι πράγματι λυπηρό, αλλά συνάμα και απογοητευτικό σε σύγχρονες κοινωνίες,κοινωνίες του 21ου αιώνα με Δημοκρατικές καταβολές και προοδευτικές παραδόσεις, να υιοθετείται ακόμα η αυτοδικία, ως μέσον επίλυσης διαφορών.

Καλούμε όλη την Τοπική Κοινωνία να επιδείξει ψυχραιμία και σύνεση και να σταθεί σύσσωμη στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εξελίξεις που θα μπορούσαν να την πληγώσουν ακόμα βαθύτερα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, οφείλουμε όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας,ως πολιτεία και φορείς αλλά και ως άνθρωποι,υπεύθυνοι πολίτες και Κρητικοί, ώστε να υπάρξει ¨καταλλαγή¨ και να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων, που σημαδεύουν την κοινωνία και μας πληγώνουν όλους.\’\’

Να σημειωθεί ότι ο 17χρονος γιος του 52χρονου κρεοπώλη που έφερε τραύματα στο λαιμό από τους πυροβολισμούς χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ενώ η δικογραφία βρίσκεται ακόμα στα χέρια των αξιωματικών της αστυνομίας και τις επόμενες ώρες θα πάει στον εισαγγελέα .

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο Εισαγγελέας να μεταβεί στο Ρέθυμνο όπου από χθες στις 2 τα ξημερώματα ο 52χρονος κρεοπώλης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου καθώς φέρει τραύματα στα πόδια , προκειμένου να του ασκήσει διώξεις.

Η επίσημη εκδοχή της Αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα  χθες το μεσημέρι, αλλάζει τα δεδομένα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Πρίαμος Ξυδάκης πήγε στο κατάστημα του 52χρονου για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές, κρατώντας μια μεταλλική ράβδο, με την οποία επιτέθηκε στον φερόμενο ως δράστη, ενώ αμέσως μετά πυροβόλησε με πιστόλι τραυματίζοντας τόσο τον 52χρονο Κρεοπώλη όσο και τον 17χρονο γιο του που ήταν στο μαγαζί.

Τότε ο 52χρονος έπιασε μια καραμπίνα, πυροβόλησε τον 34χρονο γυμναστή σκοτώνοντας τον.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, δεν διευκρινίζεται από ποιο όπλο ο άτυχος 64χρονος, θαμώνας παρακείμενης καφετέριας, έχασε τη ζωή του.

Στη συνέχεια ο δράστης πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε όπου και παρέδωσε την καραμπίνα του στους αστυνομικούς ενώ ο 17χρονος χθες νοσηλεύόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο .

Τη διάρκεια της προχθεσινής  νύχτας συγγενείς του 17χρονου ήταν έξω από το νοσοκομείο όπου και απειλούσαν με αντίποινα. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο χωριό στα σπίτια μελών των 2 οικογενειών της περιοχής υπό τον φόβο νέων επεισοδίων!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook