Την έντονη διαμαρτυρία του για την περικοπή των θέσεων εργασίας στον Δήμο Αγίου Νικολάου, εκφράζει με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς, ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ.Κουνενάκης αναφέρει τα εξής:

\”Ο Δήμος μας εγκαίρως είχε ζητήσει και μάλιστα με πνεύμα οικονομίας 45 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων για να καλύψουμε τις ανάγκες εποχιακού προσωπικού. Και τούτο διότι οι ανάγκες μας την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται αλματωδώς λόγω κυρίως του τουρισμού.

Λόγω της καθυστέρησης εγκρίσεως του συγκεκριμένου προσωπικού και των πιέσεων που δεχόμαστε από τους πολίτες αλλά και των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών προσφύγαμε στην επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία με την αριθμ.12/11-5-2012 απόφαση ενέκρινε την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη για τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Όμως μόλις στις 13-6-2012 εκδόθηκε η ΚΥΑ με την οποία εγκρίθηκαν οι αναφερόμενες 8 θέσεις .

Δεν ξέρουμε κ. Υπουργοί τα κριτήρια κατανομής των θέσεων και πως από την περικοπή του 10% που μας είπαν, φθάσαμε στην περικοπή του 90% !!!

Είναι προφανές ότι εμείς αδυνατούμε να συντηρήσουμε, να καθαρίσουμε και να ηλεκτροδοτήσουμε τους χώρους απέναντι από τη Σπιναλόγκα, στην Ελούντα, στον Άγιο Νικόλαο, στη Νεάπολη, στο Σίσι κ.λπ. τους χώρους δηλ. όπου κινούνται κυρίως οι επισκέπτες μας.

Τα παράπονα που δεχόμαστε είναι καθημερινά και πιεστικά και φυσικά αδυνατούμε να δώσουμε πειστική εξήγηση.

Δεν μπορούμε επίσης να κατανοήσουμε αυτή τη άγρια περικοπή των εποχιακών εργαζομένων την στιγμή μάλιστα που δεν επιβαρύνουν οι δαπάνες τους τον τακτικό προϋπολογισμό αφού προέρχονται από ανταποδοτικά έσοδα.

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλούμε για τη θεραπεία του προβλήματος ώστε οι τομείς που μας ενδιαφέρουν να μην οδηγηθούν σε κατάρρευση και οπωσδήποτε περιμένουμε τις ενέργειές σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Παρακαλούμε επίσης την ΚΕΔΕ να επιληφθεί του προβλήματος που απασχολεί το σύνολο σχεδόν των Δήμων της χώρας και κυρίως εκείνων των τουριστικών και να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος που μας εκθέτει όχι μόνο στα μάτια των πολιτών αλλά και των επισκεπτών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook