Με τον τίτλο « Αυτοί που μας αποκαλούσαν φτωχούς , ανακατεύουν τα σκουπίδια» , η τουρκική εφημερίδα Haberturk δημοσιεύει συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο ψευτομουφτής Ξάνθης.Ο Αχμέτ Μετέ αναφέρθηκε στην οικτρή – όπως αναφέρει η εφημερίδα- κατάσταση της Ελλάδας και μιλώντας για τους Έλληνες μιλάει προκλητικά σαν να είναι …δημοσιογράφος της …Bild : « Μιλάμε για έναν λαό ο οποίος θέλει την καλοπέρασή του εντός της ΕΕ. Είναι ένας λαός που παίρνει υψηλούς μισθούς, που κάνει την σιέστα του, που θέλει το ραχάτι του, που συγκεντρώνει χρήματα, αλλά δεν συμβάλει καθόλου στην παραγωγή»….
Η συνέντευξη του Αχμέτ Μετέ δόθηκε στον συνεργάτη της εφημερίδας Κουτλού Εσεντεμίρ και στο κείμενο αναφέρεται ότι η Ελλάδα που αντιμετωπίζει βαριά οικονομική κρίση , έγινε τον τελευταίο καιρό ο πιο σοβαρός πονοκέφαλος παρασύροντας μαζί της και την ΕΕ. Αναφέρει ότι έχει παραπάνω από 150.000 «τούρκους» ( έτσι λέει τους μουσουλμάνους ) της Δυτικής Θράκης οι οποίοι αποτελούν ένα μέρος αυτών που πήραν το μερίδιό τους από την κρίση. Οι «τούρκοι» της Δυτικής Θράκης παράλληλα βιώνουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του να είναι μειονότητα. Επίσης και η Τουρκία, η \’\’μητέρα πατρίδα\’\’, παίρνει- λέει- και αυτή από κάθε εξέλιξη αυτό που αναλογεί στο μερίδιό της.
Ο «μουφτής Ξάνθης» Αχμέτ Μετέ , γράφει η εφημερίδα, είναι ο προέχων θρησκευτικός εκπρόσωπος της «τουρκικής» κοινωνίας στην Δυτική Θράκη . Συναντηθήκαμε, γράφει ο δημοσιογράφος, μαζί του , το περασμένο Σάββατο στην Ξάνθη και μιλήσαμε για την ένταση μεταξύ Συρίας-Τουρκίας και για την απήχηση των όσων βιώνονται στην Ελλάδα και στην μητέρα πατρίδα, στην Δυτική Θράκη.

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook