Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα θα δεχθεί τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρουσίασε στον κ.Παπούλια τις απόψεις του και την εμπειρία του εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής, καθώς οιε υρωπαίοι εταίροι μας περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας μετά τις εκλγοές του Ιουνίου.

Η χώρα επέλεξε την ευρωπαϊκή πορεία και το ευρώ και θα αγωνιστεί για να ξαναγίνει ανταγωνιστική, είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ συμπλήρωσε πως επιδιώκεται μια «οργανωμένη αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης» στη βάση της ατζέντας της συνόδου, που θα ασχοληθεί με τα καυτά θέματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ερωτηθείς για το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι θέμα της αρμοδιότητας του πρωθυπουργού.

Αύριο, Τετάρτη, θα υπάρξει συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανέλαβε να εκπροσωπήσει τη χώρα μετά την εμπλοκή που υπήρξε στην εκπροσώπηση σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών και δεδομένης της αδυναμίας του Αντώνη Σαμαρά να ταξιδέψει.

Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μπορούν να συμμετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών, δηλαδή πρόεδροι ή πρωθυπουργοί.

Τον Κ.Παπούλια θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook