Η τραγωδία στον Προφήτη Ηλία κορυφώθηκε με τις κηδείες των δύο θυμάτων, του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη. 
\’\’Ράγισαν\’\’ και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο των δύο. 
Τραγικές φιγούρες οι στενοί συγγενείς τους. Η σύζυγος του Π. Ξυδάκη δε μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί, αφού πλέον καλείται μόνη της να μεγαλώσει τα τρία τους παιδιά. 
Μάλιστα πριν την κηδεία του 34χρονου, η οικογένεια του \’\’αεροβάπτισε\’\’ τον μικρό του γιο, δίνοντας του, το όνομα του πατέρα του.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο Πρίαμος Ξυδάκης πήγε στο κατάστημα του 52χρονου για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές, κρατώντας μια μεταλλική ράβδο, με την οποία επιτέθηκε στον φερόμενο ως δράστη, ενώ αμέσως μετά πυροβόλησε με πιστόλι τραυματίζοντας τόσο τον 52χρονο Κρεοπώλη όσο και τον 17χρονο γιο του που ήταν στο μαγαζί.

Τότε ο 52χρονος έπιασε μια καραμπίνα, πυροβόλησε τον 34χρονο γυμναστή σκοτώνοντας τον.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, δεν διευκρινίζεται από ποιο όπλο ο άτυχος 64χρονος, θαμώνας παρακείμενης καφετέριας, έχασε τη ζωή του.

Στη συνέχεια ο δράστης πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε όπου και παρέδωσε την καραμπίνα του στους αστυνομικούς ενώ ο 17χρονο νοσηλεύεται φρουρούμενος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο .

Κατά τη διάρκεια της νύχτας συγγενείς του 17χρονου ήταν έξω από το νοσοκομείο όπου και απειλούσαν με αντίποινα. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Για εν ψυχρώ δολοφονία κάνει λόγο το πόρισμα του ιατροδικαστή

\’\’Καταπέλτης\’\’ για τον άνθρωπο που προκάλεσε το θάνατο του 34χρονου γυμναστή Πρίαμου Ξυδάκη ήταν ο ιατροδικαστής.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης ο κος ΜΙχαλοδημητράκης, ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, κάνοντας λόγο για \’\’εν ψυχρώ εκτέλεση\’\’.

Σύμφωνα πάντα με τον ιατροδικαστή η απόσταση βολής ήταν περίπου τα 10 μέτρα, ενώ τα σκάγια τον βρήκαν στην καρδιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook