To δικό του μήνυμα ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών, στέλνει ο Δήμος Ηρακλείου με κεντρικό σύνθημα «Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για τη ζωή» .

Με αφορμή λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει συμβολικά δωρεάν 1200 αρωματικά φυτά, σε όσους συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Πλατεία Ελευθερίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Με τον τρόπο αυτό εκφράζεται και έμπρακτα η συμπαράστασή σε όσους αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου να ενταχθούν ομαλότερα στο κοινωνικό σύνολο .

Μάλιστα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, στέλνει το δικό του μήνυμα ελπίδας και δύναμης` καλώντας τη κοινωνία να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας.

Η δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κουράκη :

\”«Δεν το ‘ λπιζα να ναι η ζωή μέγα καλό και πρώτο»
Λέει ένα νέος λίγο πριν ξεψυχήσει, σε ένα ποίημα του Διονύσιου Σολωμού.
Και πράγματι είναι η ζωή ¨μέγα καλό και πρώτο¨, που αξίζει να αγαπούμε να σεβόμαστε και να χαιρόμαστε.
Είναι θείο δώρο που για κανέναν λόγο δεν πρέπει να απαξιώνουμε ούτε να υποθηκεύουμε, αλλά να τα αξιοποιούμε και καθένας με τον τρόπο του να της δίδει το δικό του περιεχόμενο.
Είναι ένας αγώνας που αξίζει να δίδουμε, ένα ελκυστικό ταξίδι για να γνωρίσουμε την φύση, τον κόσμο, την κοινωνία και αποκτά αξία όταν μέσα απ’ αυτόν κατακτούμε την αυτογνωσία και την προσωπική μας ελευθερία.
Για κανένα λόγο δεν πρέπει να αναζητούμε τεχνητούς, φανταστικούς παραδείσους, αλλά να ανακαλύπτουμε την ομορφιά στη καθημερινή δυσκολία.
Η υπέρβαση της δυσκολίας δίδει ακριβώς την χαρά και το νόημα στη ζωή.
Και πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα, ώστε οι συνάνθρωποί μας που φάνηκαν αδύναμοι σε μια άσχημη στιγμή ,να βρουν τον δρόμο της επιστροφής.
Γιατί πράγματι αυτός ο δρόμος υπάρχει .
Οφείλουμε να βοηθήσουμε όλοι ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο και η ελπίδα σ’ εκείνους που με διάφορες ουσίες πίστεψαν ότι είναι η δυνατή η φυγή από την πραγματικότητα , για να διαπιστώσουν τελικά ότι κλείστηκαν στην πιο σκληρή και απάνθρωπη φυλακή.
Ο Δήμος Ηρακλείου αντιμετωπίζει τη μάστιγα των ναρκωτικών με ιδιαίτερη ευαισθησία και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία και των νέων και στη θωράκιση της κοινωνίας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook