Την επιστροφή των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ ζητεί από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος η ΠΟΕΣΥ εκφράζοντας την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών για την αναπλήρωσή τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία απαιτεί την άμεση κάλυψη των αναγκών του Ταμείου με ευθύνη της κυβέρνησης και την άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών των ασφαλισμένων, ενώ καλεί τους εργοδότες-επιχειρηματίες να εξοφλήσουν παρακρατημένες εισφορές που δεν αποδίδουν στο Ταμείο.

Τέλος, το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι «η διοίκηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. θα εκτιμήσει σοβαρά τον διαπιστωθέντα κλονισμό εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών-μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αποδείχθηκε στην ταραχώδη γενική συνέλευση, φορτισμένη με εντάσεις και αντεγκλήσεις, όπου απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός και θα αποφασίσει να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας στον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., συμβάλλοντας στην άμεση εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του Οργανισμού».