– Aναδιάρθρωση. H πρόταση του Εργοτέλη που προβλέπει από τη νέα σεζόν πρωτάθλημα με 19 ομάδες δεν θα περάσει αφού προσκρούει σε διατάξεις του νόμου και του ΚΑΠ και δεν βρίσκει υποστήριξη από τις υπόλοιπες ΠΑΕ.

– Αδειοδοτήσεις. Η Σούπερ Λίγκα με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ ετοιμάζονται να τσαλακώσουν την αξιοπιστία του αθλήματος και κατόπιν εορτής να αλλάξουν προς το ελαφρύτερο τις ποινές που οι ίδιες αποφάσισαν για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν.
Οι έξι ομάδες που δεν πήραν άδεια (ΑΕΚ, Αρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα), όπως είναι γνωστό δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις σε ποδοσφαιριστές εκτός αν είναι γηγενείς κάτω των 22 ετών.

Όμως στη ΓΣ στο όνομα ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος (sic), φαίνεται ως επικρατέστερη να περάσει η πρόταση της ΑΕΚ, ελαφρώς διαφοροποιημένη προς το επιεικέστερο. Δηλαδή, να μπορούν αυτές οι ομάδες να κάνουν τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις συμβολαίων χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Για να εγκριθεί χρειάζεται τις μισές ψήφους συν μία επί των παρόντων.

– Τηλεοπτικά. Η Nova λόγω κρίσης πρότεινε μείωση 25%. Οι ΠΑΕ αντιπροτείνουν μείωση 10% – 15% και δε συζητούν για μεγαλύτερη. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ένα παιχνίδι κάθε αγωνιστικής να γίνεται Παρασκευή.

– Ρυθμίσεις χρεών. Η ΑΕΚ υπέβαλλε αίτημα για την έναρξη διαβουλεύσεων με το Υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΠΑΕ. Θέλει η Σούπερ Λίγκα να εμφανιστεί ενιαία και αδιαίρετη ώστε να πετύχει ρυθμίσεις χρεών με τους ευνοϊκότερους όρους. Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί και τον ΠΑΟΚ και πιθανόν και άλλες ομάδες. Βέβαια. η περίοδος δεν είναι καλύτερη

– Πρόεδρος. Το θέμα της εκλογής νέου προέδρου μετά την αποχώρηση Παπουτσάκη μεταφέρεται για το τέλος Ιουλίου, με τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, Γ, Μποροβήλο να έχει αυτή τη στιγμή προβάδισμα, αφού οι άλλες επιλογές (Σπανός, Βρύζας) για διαφορετικούς λόγους δεν προχωρούν…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook