Πιο κυνική παρά ποτέ η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καλεί την χώρα μας να πουλήσει γη προκειμένου να πετύχει μείωση επιτοκίων του χρέους από την τρόικα.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στους βουλευτές της η κ. Μέρκελ δήλωσε πως θα μπορούσε να αποδεχθεί χαμηλότερα επιτόκια για το ελληνικό δάνειο, αρκεί η χώρα μας να πουλήσει δημόσια περιουσία.

Την ίδια ώρα, σε άρθρο που θα δημοσιεύσει την Παρασκευή η εφημερίδα Bild η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να δηλώνει ότι «δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κ. Μέρκελ είναι πρόθυμη να συναινέσει στην επιμήκυνση και πέραν του 2013 της καταληκτικής ημερομηνίας για την εξόφληση του δανείου που έχει δοθεί στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα οφείλει να ξεπεράσει τις συνέπειες των μεγάλων σφαλμάτων στον προϋπολογισμό της. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί σε μία τριετία. Εάν επιμείνουμε σε αυτό, τότε θα μπορούσαν να προκληθούν νέοι κλυδωνισμοί», τονίζει στη συνέντευξη η κ. Μέρκελ, αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Η Ε.Ε. δεν διαθέτει εργαλεία για κάτι τέτοιο», αναφέρει, υποστηρίζοντας ότι η οποία βοήθεια σε επίπεδο ευρωζώνης για τα υπερχρεωμένα κράτη θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα, επιφυλασσόμενη του δικαιώματος της Γερμανίας να ασκήσει βέτο.

prothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook