Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών ο Δήμαρχος Σητείας στέλνει το παρακάτω μήνυμα:

«Είναι βέβαιο πως δεν αρκεί μία ημέρα ευαισθητοποίησης, μηνυμάτων και εκδηλώσεων για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών. Αποτελεί μάλλον ένα άλλοθι, μία προσπάθεια να αποτινάξουμε τις ενοχές, που όλοι μας κουβαλάμε...

Γιατί τα ναρκωτικά είναι προϊόν των αδιεξόδων κυρίως των νέων ανθρώπων, που προκαλούν –κατά κύριο λόγο - η έλλειψη κατανόησης και αλληλεγγύης, η ανεργία, η οικονομική κρίση, η απόρριψη της διαφορετικότητας και εν γένει όλα αυτά τα συστατικά στοιχεία της κοινωνίας μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να είναι ημέρα περισυλλογής, αλλά και ημέρα χρέους. Του αληθινού μας χρέους προς τη νέα γενιά. Για το πώς μπορεί ο καθένας εξ ημών να συμβάλει στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Σήμερα, επιβάλλεται να στρέψουμε τους προβολείς του ενδιαφέροντος μας σε όλα εκείνα, που κρατούν τη διάθεση μας διαρκή για αληθινή προσφορά στις νεώτερες γενιές. Να συνειδητοποιήσουμε, πως η πραγματική κρίση είναι το έλλειμμα ήθους, παιδείας, πολιτισμού, που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Η σημερινή μέρα αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να στοχεύσουμε στον πυρήνα του προβλήματος, να μην επιτρέψουμε συμπεριφορές αδιαφορίας, να εμπνεύσουμε στους νέους μας – πρωτίστως με το παράδειγμα μας και έπειτα με το λόγο μας- το αληθινό νόημα της ζωής, την αξία του αγώνα, της διαρκούς προσπάθειας χωρίς απογοητεύσεις και δεσμεύσεις, την ελευθερία, την αγάπη, την κατανόηση, τη δικαιοσύνη. Να επιμείνουμε και να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους, ότι οι λύσεις των προβλημάτων δεν θα έλθουν μέσα από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και τους λαβυρίνθους των παραισθήσεων.

Και σε εκείνους, που στροβιλίζονται στη δίνη των εξαρτήσεων, πρέπει να μιλήσουμε και να τους πείσουμε, ότι η ζωή είναι αλλού, αρκεί να το θελήσουν, να το προσπαθήσουν και να επιμείνουν.

Πέραν όμως, της υποχρέωσης της Πολιτείας για την ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος απαιτείται και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε οι χρήστες να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και κατανόηση.

Αναμφισβήτητα, οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε, ο καθένας από τη θέση του, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να γίνει από επέτειος καθημερινότητα.»