Η φινλανδική εταιρεία τσάρτερ Air Finland κήρυξε πτώχευση και διακόπτει άμεσα όλες τις πτήσεις της, όπως ανακοίνωσε, εκφράζοντας τη "βαθιά λύπη της" για την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με το κανάλι YLE η εταιρεία υπολογίζει ότι περίπου 1.000 επιβάτες της έχουν ξεμείνει στους προορισμούς που εξυπηρετούσαν τα αεροσκάφη της.

Η Air Finland ιδρύθηκε το 2002 και πραγματοποιούσε πτήσεις κυρίως προς την Κρήτη, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τουρκία και το Ντουμπάι. Ως αιτίες για την πτώχευση επικαλείται τις υψηλές τιμές των καυσίμων και την υπερπροσφορά στην αγορά

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, προηγήθηκε η πτώχευση της δανέζικης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους 'Cimber Sterling' που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονταν την Κρήτη.

Η πτώχευση της εταιρεία Cimber Sterling', που προσέγγιζε και το αεροδρόμιο Χανίων 'Δασκαλογιάννης', ανακοινώθηκε στις 3 Μαϊου και από τους tour operator που δραστηριοποιούνται στο νησί είχε γίνει μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου οι πελάτες της εταιρείας που έφευγαν με αεροσκάφος της να βρουν μια κενή θέση σε άλλα αεροσκάφη και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Το ίδιο πρόβλημα επιστροφής στις πατρίδες τους θα αντιμετωπίσουν δεκάδες τουρίστες καθώς η άμεση κήρυξη πτώχευσης από την Air Finland σημαίνει ότι οι ίδιοι ή σε συνεργασία με τους tour operators θα πρέπει να βρουν μέσο επαναπατρισμού.