Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπούλιας θα παραδώσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τους 26 ηγέτες επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται στους ομολόγους του της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την πρόσφατη απόφασή του ο λαός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι οι Έλληνες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης, ενώ θέτει και το θέμα της επικαιροποίησης του μνημονίου, με αντικατάσταση, μεταξύ άλλων, μέτρων που δεν έχουν αποδώσει.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ.Παπούλιας θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γ.Ζανιά, τον Κ.Χατζηδάκη και τον Χρ.Σταϊκούρα.

Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα, Τρίτη, σειρά επαφών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Ζανιά, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε ότι θα μετέχει και αυτός στην αποστολή στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «όλα είναι πλέον κάλα οργανωμένα», ενώ εκτίμησε ότι «η έκβαση της αποστολής θα είναι θετική».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρουσίασε στον κ. Παπούλια τις απόψεις του και την εμπειρία του εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανέλαβε να εκπροσωπήσει τη χώρα μετά την εμπλοκή που υπήρξε στην εκπροσώπηση σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών και δεδομένης της αδυναμίας του Αντώνη Σαμαρά να ταξιδέψει.

Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μπορούν να συμμετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών, δηλαδή πρόεδροι ή πρωθυπουργοί.

Τον Κ.Παπούλια θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook