Κυβερνητικά τζετ και VIP πτήσεις τέλος! Όλοι οι υπουργοί (δηλαδή οι κύριοι Αβραμόπουλος, Ζανιάς, Χατζηδάκης και Σταϊκούρας) που θα συνοδεύσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 και 29 Ιουνίου θα πετάξουν προς την βελγική πρωτεύουσα σε οικονομική θέση.

Την απόφαση αυτή έλαβε η κυβέρνηση και η Προεδρία της Δημοκρατίας για να γίνει οικονομία αλλά και για προφανείς λόγους συμβολισμού.

Η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα πετάξει για τις Βρυξέλλες την Τετάρτη με προγραμματισμένη πτήση της Aegean. Τόσο ο κ. Παπούλιας και οι υπουργοί αλλά και οι συνεργάτες τους θα ταξιδέψουν σε θέση \”economy\”.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό τον Κάρολο Παπούλια θα συνοδεύσει στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 και 29 Ιουνίου ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς. Κι αυτό διότι κρίθηκε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών χρειάζεται μερικές ημέρες προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα του χαρτοφυλακίου του αλλά και διότι η ορκωμοσία του Γιάννη Στουρνάρα προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Εκ των πραγμάτων, ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του αφού στην τελετή ορκωμοσίας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτείται να είναι παρών και ο πρωθυπουργός, προϋπόθεση που δεν εκπληρώνεται διότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει σαφείς οδηγίες από τους γιατρούς του να μην μετακινείται μέχρι να αποθεραπευτεί.

Εν όψει της συνάντησης των αρχηγών κρατών, ο κ. Παπούλιας είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος τελικώς θα συμμετέχει στην κυβερνητική αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook