Με κάθε διαθέσιμο τρόπο επιχειρεί η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου να γνωστοποιήσει τη λειτουργία του μουσείου που φιλοξενεί την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου.

Ως γνωστόν, στο Γάζι λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ένα μοναδικό μουσείο, στο οποίο φιλοξενείται τμήμα της σπανιότατης συλλογή του Νίκου και της Θεανώς Μεταξά. Η συλλογή αυτή, προϊόν 40χρονης συλλεκτικής προσπάθειας, περιλαμβάνει 2229 αρχαία αντικείμενα. που χρονολογούνται από της 4η χιλιετία π. Χ έως τον 3ο μ.Χ. αιώνα και δικαίως θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές παγκοσμίως.

Στο θεματολόγιό της περιλαμβάνονται αντικείμενα από όλες σχεδόν τις μορφές της αρχαίας Κρητικής τέχνης, με πολύ σημαντικά υποσύνολα κεραμικής, πηλοπλαστικής, λιθοτεχνίας, χαλκουργίας, γλυπτικής, και μικροτεχνίας.

Οι επισκέπτες αυτού του Μουσείου, έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν σε αυτή τη φάση, ένα μέρος από αυτή τη συλλογή και να κατανοήσουν την πολιτισμική εξέλιξη της Κρήτης από τη Μινωική εποχή μέχρι και τα Ρωμαϊκά χρόνια.

Μαζί με τη συλλογή εκτίθενται και κάποιες από τις σημαντικές αρχαιότητες που έχουν αποκαλυφθεί στην πάντοτε ακμάζουσα και σημαίνουσα - ιστορικά και πολιτισμικά - περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση δεκάδων πινακίδων που κατευθύνουν τους επισκέπτες προς την Αρχαιολογική Συλλογή, σε καίρια σημεία, όπως είναι το αεροδρόμιο και το λιμάνι Ηρακλείου, κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά παράλληλα έχει τοποθετήσει σε αρκετά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του καλεί όλους τους Κρητικούς να επισκεφτούν την μοναδική συλλογή και να θαυμάσουν από κοντά τους θησαυρούς του Μαλεβιζίου – κι όχι μόνο. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο μουσείο που φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα.

Πρέπει όλος ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες, να θαυμάσουν από κοντά αυτά που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με λόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαμουλάκης.

Το μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 15:00 και τα Σαββατοκύριακα, εκτός Δευτέρας.