Την ώρα που ο Προφήτης Ηλίας παραμένει σε αστυνομικό κλοιό, υπό τον φόβο βεντέτας, με την κατάσταση στο χωριό να συνεχίζει να είναι έκρυθμη, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 34χρονου γυμναστή, Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής και ενώ ήταν σε εξέλιξη το γλέντι για τον Κλείδωνα.

Χθες αργά το βράδυ εισαγγελέας και ανακριτής από το Ηράκλειο, μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 52χρονος κρεοπώλης, προκειμένου να του ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ο 52χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τον Πρίαμο Ξυδάκη και το Μανώλη Σταυρουλάκη και για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, είναι δρακόντεια. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον 52χρονο να συνεχίζει την νοσηλεία του για λόγους προσωπικής ασφάλειας, αν και από την περασμένη δευτέρα είναι έτοιμο το εξιτήριο του από το νοσοκομείο.

Δεν αποκλείεται επίσης να μεταβεί και αύριο η ανακρίτρια στο Ρέθυμνο, ώστε να απολογηθεί ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού της Κυριακής στην πλατεία του Προφήτη Ηλία.

Ποινικές διώξεις, όμως, ασκήθηκαν και στον ανήλικο γιο του κρεοπώλη, για άσκοπους πυροβολισμούς πριν το μακελειό και για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία κατά συρροή.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 17χρονος κατά την διάρκεια του γλεντιού, που είχε στηθεί στην πλατεία του χωριού για τον Κλείδωνα, φέρεται να πυροβολούσε άσκοπα στον αέρα.

Γεγονός που ενόχλησε τον Πρίαμο Ξυδάκη, ο οποίος και του έκανε παρατήρηση, η οποία στάθηκε και η αφορμή για το αιματηρό επεισόδιο που ακολούθησε.

Οι αξιωματικοί της Υ.Α. Ηρακλείου, αναφέρουν στην δικογραφία, που αργά χθες το μεσημέρι έφτασε στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και το περιστατικό που ακολούθησε του διπλού φονικού, με πρωταγωνιστές τα δύο αδέρφια του 52χρονου κρεοπώλη, τα οποία φέρονται να κυνηγούν το 4×4 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του πατέρα του θύματος και να το “γαζώνουν” με σφαίρες.

Οι 2 άντρες αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία πολεμικού τουφεκίου ή πολυβόλου όπλου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Την ίδια ώρα, το κλίμα στο χωριό θυμίζει καζάνι που βράζει, με τους συγγενείς του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη να στέλνουν μήνυμα στην οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, η οποία από το βράδυ της Κυριακής απομακρύνθηκε από τον Προφήτη Ηλία, να μην επιστρέψει στο χωριό, προκειμένου η τοπική κοινωνία να μην θρηνήσει άλλα θύματα.

Μάλιστα, έχει αύριο εκπρόσωποι των κατοίκων του χωριού θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γιάννη Κουράκη και τον Εισαγγελέα Ηρακλείου, προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή τους για να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί και οι απειλές που τόσα χρόνια αμαυρώνουν την φήμη του προφήτη Ηλία.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook