Τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται απόψε το βράδυ (21:45) στην \”Ντόνμπας Αρένα\” του Ντόνετσκ. Στο ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, Ισπανία και Πορτογαλία αναμετρώνται με έπαθλο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 1ης Ιουλίου στο Κίεβο.Φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει και είναι η Ισπανία, όμως δεν μπορεί κανείς να ξεγράψει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του, οι οποίοι δείχνουν πιο ώριμοι από ποτέ για το κάτι παραπάνω.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στι διάθεσή του.

Ο Ισπανός τεχνικός στη τελευταία προπόνηση των \”φούριας ρόχας\”, η οποία ήταν ανοιχτή για 15 λεπτά στους εκπροσώπους του Τύπου, δεν αποκάλυψε το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει. Πάντως η ενδεκάδα την οποία αναμένεται να επιλέξει ο Ντελ Μπόσκε αποτελείται από τους: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Αλόνσο, Σίλβα, Ινιέστα και Φάμπρεγας.

Στο στρατόπεδο των Πορτογάλων, ο Πάουλο Μπέντο, είναι αναγκασμένος να αλλάξει για πρώτη φορά στη διοργάνωση την αρχική του ενδεκάδα.

Ο τραυματισμός του Έλντερ Πόστιγκα τον υποχρεώνει να φέρει τον Ούγκο Αλμέιντα από τον πάγκο και να τον \”ρίξει\” στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους: Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Νάνι, Ρονάλντο και Αλμέιντα.Η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των \”γειτόνων\” είναι συντριπτικά υπέρ των Ισπανών, καθώς οι \”φούριας ρόχας\” μετρούν 15 νίκες σε 37 αγώνες με μόλις 9 ήττες, ενώ 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η Ισπανία είχε επικρατήσει με 1-0 με γκολ του Νταβίντ Βίγια, στη φάση των \”16\” του Μουντιάλ 2010.Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ, για τον οποίο οι Πορτογάλοι έχουν εκφράσει αρκετές αμφιβολίες για τις ικανότητές του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook