Την παραίτησή του έχει υπέβαλε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Ράπανος αποχωρεί από τα καθήκοντα του προέδρου της Εθνικής για λόγους υγείας.

Σε ότι αφορά τις πληροφορίες που φέρουν να έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, Απόστολου Ταμβακάκη, πηγές της Εθνικής τονίζουν ότι η τυπική διαδικασία προβλέπει, η παραίτηση να ζητείται επίσημα από τον υπουργό οικονομικών, ο οποίος αναμένεται όμως να ορκιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Ταμβακάκη να έχει ζητηθεί δια της πλαγίας οδού από την ηγεσία της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικρατέστερος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας είναι ο αναπληρωτής CEO, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Στο σχήμα αναμένεται να αξιοποιηθεί, αναλαμβάνοντας υψηλόβαθμη θέση, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου, ενώ για τη θέση του προέδρου, τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται να μην έχει ακόμη καταλήξει.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Βασίλη Ράπανου:

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,

Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Θ. Ράπανος»

euro2day.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook