Περισσότερα χρήματα στους Έλληνες μπορούν να δοθούν μόνον εφόσον τηρούν τις δεσμεύσεις για λιτότητα, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο συζήτησης ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γερμανός φιλελεύθερος πολιτικός ζήτησε από τις χώρες του Νότου να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τάχθηκε κατά της «εξόφλησης των χρεών με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων». Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «με σοσιαλισμό του χρέους, δεν εξυπηρετείται κανείς» και χαρακτήρισε απαράδεκτο «η Γερμανίδα γιαγιά με το βιβλιάριο καταθέσεων να σώζει τους τραπεζίτες των άλλων χωρών».

Από την πλευρά τής γερμανικής Αριστεράς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης και προειδοποίησε ότι «εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, θα την ακολουθήσει η Πορτογαλία και μετά το ευρώ θα είναι νεκρό». Ο κ. Γκίζι έκανε λόγο για «τραπεζική κρίση», καθώς, όπως τόνισε, «τα κράτη είναι υπερχρεωμένα επειδή διασώζουν τις τράπεζες και τα hedge funds» και επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για πανευρωπαϊκή φορολόγηση των εκατομμυριούχων.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook