Όταν το πλήθος στην Βόρειο Κορέα έκλαιγε σπαρακτικά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο δυτικός λαός δε μπορούσε να εξηγήσει την λατρεία, που ξεπερνούσε τα όρια του παραλόγου, των Βορειοκορεατών στο πρόσωπο του εκλιπόντος ηγέτη.

Την εικόνα όμως των χιλιάδων ανθρώπων να τρέμουν από τους λυγμούς ξεπερνά η πράξη μιας 14χρονης μαθήτριας που πνίγηκε στην προσπάθειά της να διασώσει πορτρέτα των δύο ηγετών της χώρας, του παππού και του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν όταν το σπίτι της στην Σινχούνγκ πλημμύρησε.

Η Χαν Χιον-Γκιονγκ μάλιστα τιμήθηκε με το παράσημο Τιμής της Νεολαίας Κιμ Γιονγκ-Ιλ και το σχολείο της θα φέρει πλέον το όνομά της, ενώ οι γονείς της, ένας καθηγητής και άλλα τέσσερα άτομα, θα βραβευτούν με τη σειρά τους.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, η μικρή Χαν κατάπιε νερό ενώ προσπαθούσε να κρατήσει πάνω από το κεφάλι της τα πορτρέτα, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες, μέχρι που το ρεύμα την παρέσυρε και έπειτα από λίγο βρέθηκε νεκρή. Δεν είναι λίγοι συντοπίτες της 14χρονης πάντως που χαιρέτησαν την αυτοθυσία της, ενώ ο τοπικός Τύπος συχνά γράφει για παρόμοια περιστατικά με ανθρώπους που προτιμούν να χάσουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν κάτι που αφορά στην δυναστεία.

Τα πορτρέτα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του γιου του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του εγγονού του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκονται κρεμασμένα υποχρεωτικά στους τοίχους των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων της χώρας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook