Νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οριστεί ο μέχρι τώρα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Αλέκος Τουρκολιας .

Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Γιώργος Ζαννιας ζήτησε από τον πρόεδρο, κ. Βασίλη Ραπανο και τον διευθυνοντα σύμβουλο, κ. Απόστολο Ταμβακακη να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους εν όψει της αυριανής γενικής συνέλευσης των μετοχών της Τράπεζας. Ήδη, ο κ. Ραπανος υπέβαλε την παραίτηση του , επικαλούμενος στην επιστολή του λόγους υγείας, ενώ ο κ.Ταμβακακης θα παραιτηθεί, όπως όλα δείχνουν, στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, η οποία, εκτός απρόοπτου, θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.

Ο κ. Τουρκολιας εργάζεται στο όμιλο της ΕΤΕ για πάνω από 30 χρόνια και διατηρεί μεταξύ άλλων το εφοπλιστικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς με τον
οποίο διατηρεί στενές σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια, του πρότεινε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, κάτι που ο ίδιος, ευγενικά, αρνήθηκε.

Η Ναυτιλία είναι ένας τομέας που τον ξέρει απ' έξω και ανακατωτά, ενώ είναι φίλος με πολλούς εφοπλιστές. «Εγώ είμαι τραπεζίτης. Δε θα με δείτε ποτέ στην πολιτική», είναι η σταθερή του θέση.

Νέος υποδιοικητής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αναλάβει ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου.