Την αδιαφορία που επέδειξε προς την νεαρή μνηστή του το διάστημα που εκείνη κυοφορούσε τον «καρπό» του έρωτα τους καλείται να πληρώσει, τώρα, 27χρονος άνδρας και μάλιστα με την «σφραγίδα» της Δικαιοσύνης.

Ο Άρειος Πάγος υποχρεώνει τον νεαρό να καταβάλλει στην άλλοτε αγαπημένη του, το ποσό των 20.000 ευρώ επειδή εγκατέλειψε την πρώην σύντροφό του έγκυο, χωρίς να ενδιαφερθεί έκτοτε ούτε για την τύχη του παιδιού του, όταν εκείνο ήρθε στη ζωή, ούτε για την μητέρα που έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες επιβίωσης της ίδιας και του παιδιού της κάτω από αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στο μικρό νησί που ζούσε.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση ο νεαρός άνδρας, το 2000 συνδέθηκε ερωτικά με την 27χρονη κοπέλα, η οποία εργάζονταν ως εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος. Έξι χρόνια αργότερα, το 2006 οι δυο νέοι αρραβωνιάστηκαν και συμφώνησαν να παντρευτούν τον Ιανουάριο του 2007. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2006 η κοπέλα έμεινε έγκυος και μόλις το επιβεβαίωσε το ανακοίνωσε με χαρά στον αρραβωνιαστικό της. Λίγους μήνες όμως μετά, τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, ο 27χρονος εγκατέλειψε την έγκυο μνηστή του χωρίς ποτέ να επικοινωνήσει μαζί της.

Η νεαρή κοπέλα κατέβαλλε προσπάθειες να τον προσεγγίσει, εν όψει μάλιστα και του γάμου που είχαν ανακοινώσει, πλην όμως εκείνος ήταν ανένδοτος. Η κοπέλα τον Ιούνιο του 2007 έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι την πατρότητα του οποίου όμως αμφισβήτησε, πέντε μήνες μετά τη γέννησή του, ο 27χρονος. Ζήτησε μάλιστα από την πρώην μνηστή του να γίνει τεστ DNA για τη διακρίβωση της πατρότητας, εξέταση που τελικά διενεργήθηκε και απέδειξε πως ο 27χρονος ήταν ο πατέρας του κοριτσιού. Μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης ο νεαρός προχώρησε στην αναγνώριση της μικρής σε συμβολαιογράφο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι η άγαμη μητέρα υπέστη προσβολή της προσωπικότητάς της από την συμπεριφορά του πρώην συντρόφου της, στον οποίο μάλιστα οι αρεοπαγίτες «χρεώνουν» και δόλο! Και για το λόγο αυτό υποχρέωσε τον νεαρό άνδρα με απόφασή του να την αποζημιώσει με το ποσό των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση η άγαμη μητέρα δεν έχει στο όνομά της οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, οι μηνιαίες αποδοχές της ανέρχονταν στο ποσό των 1.100 ευρώ ενώ το διάστημα που την εγκατέλειψε ο μνηστήρας δεν εργαζόταν και ελάμβανε επίδομα από τον ΟΑΕΔ 329 ευρώ. Η νεαρή μητέρα δεν μπορούσε να προσδοκά ούτε σε οικονομική βοήθεια από τους γονείς της, καθώς ο πατέρας της είναι χαμηλοσυνταξιούχους και η μητέρα της δεν εργάζονταν. «Η άγαμη μητέρα είχε περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης», αναφέρεται στη απόφασή του Αρείου Πάγου, ενώ είχε ξοδέψει και όλες τις οικονομίες της, κατόπιν αξίωσης του πατέρα του παιδιού της για τον εξοπλισμό του σπιτιού του που θα έμεναν μετά το γάμο τους.

Αντίθετα, στην απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται πως ο 27χρονος γνώριζε πως η πρώην αρραβωνιαστικιά του δεν είχε καμία «οικονομική βοήθεια», «δεν συμπαραστάθηκε σε αυτή ψυχολογικά, συναισθηματικά και ηθικά αν και μπορούσε, αλλά αντίθετα την εγκατέλειψε κυριολεκτικά στην τύχη της». Και αυτό ενώ είχε την οικονομική δυνατότητα να την βοηθήσει. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι ο 27χρονος έχει τελέσει «το αδίκημα της εγκατάλειψης εγκύου» και απέρριψαν το σύνολο των ισχυρισμών του υ ότι υπαίτια για τη μη τέλεση του γάμου ήταν η πρώην αρραβωνιαστικιά του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook