Το δικαστικό σύστημα της σκανδιναβικής χώρας αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή υπόθεση ανηλίκου που εμπλέκεται σε φονικό δυστύχημα
Την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το e-go.gr, ένας 15χρονος πιτσιρικάς που λίγο διαφέρει από αυτούς που βλέπουμε και στις ελληνικές πλατείες, πήρε το σκέιτμπορντ και βγήκε στο δρόμο, στην μικρή πόλη του Βάρναμο στην κεντρική Σουηδία.

Η πόλη, όπως και οι περισσότερες της χώρας, διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων που χρησιμοποιούν και όλα τα «εναλλακτικά» τροφοφόρα, όπως το συγκεκριμένο πατίνι, και ο μικρός κινείτο κανονικά σε αυτό το χώρο, αν και με αρκετή ταχύτητα.

Τότε, είτε είδε μπροστά του πολύ αργά, είτε να πετάγεται στην πορεία του, μία 60χρονη κυρία που περπατούσε μαζί με την κόρη της. Παρά την προσπάθεια να την αποφύγει, η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε ανάσκελα στο έδαφος, χτύπησε στον αυχένα και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ο νεαρός απέκτησε «μόνο» μερικά ραγίσματα σε κόκκαλα. Το Σαββατοκύριακο ο δράστης πήρε εξιτήριο, αλλά το θύμα του έχασε τη μάχη.

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες κατά του ανήλικου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, ουσιαστικά προκειμένου να διερευνήσει η δικαιοσύνη άν ο 15χρονος ευθύνεται για τον θάνατο της 60χρονης…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook