Ο τελικός \”χωράει\” μόνο έναν και οι δύο υπερδυνάμεις του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Το βράδυ της Πέμπτης (21:45), στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, Γερμανία και Ιταλία ρίχνονται στη \”μάχη\” του ημιτελικού του EURO 2012 με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό τις διοργάνωσης.

Η \”Σκουάντρα Ατζούρα\” έχει ως σύμμαχο την παράδοση όμως ο Τσέζαρε Πραντέλι ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν αρκεί από μόνο του απέναντι στα \”πάντσερ\”, τα οποία \”τρέχουν\” ένα απίστευτο σερί 15 νικών. Αυτή θα είναι η 8η μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και Παγκόσμιου Κυπέλλου, με τους Ιταλούς να παραμένουν αήττητοι, μετρώντας 3 νίκες ενώ 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα του μεγάλου ημιτελικού, οι δύο προπονητές προτιμούν να κρατούν \”κλειστά\” τα χαρτιά τους σχετικά με το σχήμα που θα παρατάξουν.

Στο \”στρατόπεδο\” της Γερμανίας, ο Γιοακίμ Λεβ, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς την ώρα που \”παίζονται\” τέσσερις θέσεις στην αρχική ενδεκάδα των \”πάντσερ\”. Ο Μάνουελ Νόιερ θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, οι Μπαντστούμπερ και Χούμελς θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Φίλιπ Λαμ στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μπόατενγκ δεξιά (ή ο Μπέντερ).

Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ και Οζίλ δεν \”κουνιούνται\” από τη μεσαία γραμμη, ο Ποντόλσκι (ή Σούρλε) αριστερά, Μίλερ (ή Ρόις) δεξιά και Γκόμεζ (ή Κλόσε) στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Τσέζαρε Πραντέλι αποτελεί σχετικά πιο εύκολο \”γρίφο\” καθώς οι επιστροφές των Μότα και Κιελίνι αποτελούν σημαντικές λύσεις στα χέρια του Ιταλού τεχνικού. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Μάτζιο ενώ δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τους Ντε Ρόσι και Αμπάτε.

Έτσι λοιπόν ο Πραντέλι αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Μπουφόν στην ιταλική εστία, Μπονούτσι και Μπαρτζάλι στο κέντρο της άμυνας, Κιελίνι αριστερά και Αμπάτε στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο και Πίρλο στον χώρο του κέντρου, Κασάνο και Μότα στα δύο άκρα της επίθεσης, με τον Μάριο Μπαλοτέλι στην κορυφή.Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος, Στεφάν Λανουά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook