Κάλεσμα για την ανάληψη πρωτοβουλιών ενάντια στην έξαρση της ρατσιστικής βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα απευθύνει η ΕΛΜΕ Χανίων εισάγοντας  πρόταση για την οργάνωση αντιφασιστικών δράσεων στα σχολεία.

Με σύνθημα "Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι", οι εκπαιδευτικοί στέλνουν το μήνυμα ότι η παιδεία αποτελεί το πρώτο ανάχωμα απέναντι σε φαστιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές καλώντας ταυτόχρονα τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν σκέψεις και προτάσεις για τον σχεδιασμό μιας στοχευμένης σειράς δράσεων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό· στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες αλλά οποιοσδήποτε υιοθετεί και πρεσβεύει το «διαφορετικό».

Η παιδεία αποτελεί το ανάχωμα που μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν και ακυρώνουν την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ανάληψη πρωτοβουλιών στα σχολεία μέσα από ενημερώσεις-ομιλίες-συζητήσεις, προβολή ταινιών κ.ά.. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τις σκέψεις, τις προτάσεις τους, καθώς και προτεινόμενο υλικό για αξιοποίηση στο mail [email protected], ή στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ: http://www.elme-chanion.gr ώστε η προσπάθεια αυτή να αρχίσει να υλοποιείται από το νέο σχολικό έτος.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι."