Ομάδα παρακολούθησης της εφαρμογής του Μνημονίου αποφάσισε να συστήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Επίσης αποφασίστηκε να οριστούν την επόμενη εβδομάδα βουλευτές του κόμματος που θα παρακολουθούν συγκεκριμένα υπουργικά χαρτοφυλάκια ο καθένας. Οι κύριοι Δρίτσας και Κουράκης θα αναλάβουν τους τομείς Άμυνας και Παιδείας αντίστοιχα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν επιπλέον να ψηφίσουν τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τη θέση του προέδρου της Βουλής μόνος αν πάρουν δεσμεύσεις ότι η αλλαγή του κανονισμού δεν θα γίνει εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταψηφίσουν. Επιπρόσθετα η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισε την καταψήφηση του αντιπροέδρου που θα προτείνει η Χρυσή Αυγή.

Αρχικά είχε διατυπωθεί η άποψη να απέχουν από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, όμως, ενόψει του ενδεχομένου να δημιουργηθεί νομικό πρόβλημα, θα προσέλθουν "με αισθήματα αποτροπιασμού" όπως χαρακτηριστικά έλεγαν βουλευτές.

Τέλος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα προταθεί ο κ. Γιάννης Δραγασάκης για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, οι κύριοι Λαφαζάνης, Παπαδημούλης και Κουράκης για τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ο κ. Νίκος Βούτσης για γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Νάσος Αθανασίου για κοσμήτορας και ο κ. Κώστας Αθανασίου για διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας.