Σημαντικές ελλείψεις διαπίστωσε στη δικογραφία για τα «πλαστά» διπλώματα η εισαγγελέας Ηρακλείου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα άσκησης ποινικών διώξεων εις βάρος των κατηγορουμένων.

Ως αποτέλεσμα και οι δώδεκα συλληφθέντες, υπάλληλοι του μηχανολογικού και εκπαιδευτές οδήγησης αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καν να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Από τις 11 το πρωί της Πέμπτης πέρασαν την πόρτα της εισαγγελέως ένας ένας οι χθεσινοί συλληφθέντες χωρίς όμως να διαπιστωθούν επαρκή στοιχεία για κανέναν από αυτούς.

Το πρωί της Τετάρτης, μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της ασφάλειας στη διεύθυνση Μεταφορών του ΗΗρακλείου συνελήφθησαν οκτώ υπάλληλοι αλλά και τέσσερις εκπαιδευτές οδήγησης μετά από καταγγελίες για τη σύσταση συμμορίας που εξέδιδε πλαστά διπλώματα με το αζημίωτο. Δείτε αναλυτικά εδώ 

Οι κατηγορίες με τις οποίες οδηγήθηκαν σήμερα στην εισαγγελία ήταν σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση απάτη, πλαστογραφίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και δωροδοκία.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό σχηματίζεται δικογραφία για ακόμα 19 άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα. ωστόσο η σημερινή απόφαση της εισαγγελέως αποτέλεσε έκπληξη καθώς έκρινε ανεπαρκή τα \”ενοχοποιητικά\” στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία, παρόλο που μέχρι σήμερα η υπόθεση θεωρείτο \”δεμένη\”.

Την υπόθεση πλέον θα αναλάβει πταισματοδίκης ώστε να αναζητηθούν περαιτέρω στοιχεία για τις σοβαρές καταγγελίες γύρω από όλο το σύστημα έκδοσης των αδειών οδήγησης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook