Καθηγητής πληροφορικής σε σχολείο της Πιατσέντζα στην Ιταλία προσέγγιζε τις ανήλικες μαθήτριες του μέσω Facebook και τους υποσχόταν ότι θα ανέβαζε τους βαθμούς τους με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες.

Ο 46χρονος P.V που συνελήφθη από τις αρχές, είχε πλησιάσει μια 14χρονη η οποία είχε κακούς βαθμούς και μέσω Facebook της έστελνε μηνύματα, κέρδιζε την εμπιστοσύνη της και μετά της πρότεινε να του κάνει σεξουαλικές χάρες ώστε να ανέβει η βαθμολογία της. Με την συγκεκριμένη 14χρονη η σχέση τους είχε πάρει μια άλλη διάσταση σε τέτοιο βαθμό που η ανήλικη υπερασπίστηκε τον 46χρονο στην κατάθεσή της, ενώ είχε δεχθεί και δώρα από εκείνον ένα σετ εσωρούχων, μια ξύλινη καρδιά και ένα κολιέ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μεθοδικός και πολύ προσεκτικός, όμως οι προσπάθειες να προσεγγίσει μια ακόμη ανήλικη κίνησαν τις υποψίες των γονιών της. Σε αυτή την περίπτωση η μαθήτρια απέρριψε τις προτάσεις του και όταν εκείνος άρχισε να την απειλεί ώστε να μην πει τίποτα σε κανέναν κι ότι παρεξήγησε τις προθέσεις της, η μικρή μίλησε με τους γονείς της και έτσι ξεκίνησε η έρευνα από την αστυνομία.

Οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο καθηγητής διατηρούσε σχέση με μια 25χρονη γυναίκα την οποία είχε προσεγγίσει με τον ίδιο τρόπο ενώ εκείνη ήταν ανήλικη μαθήτρια και πλέον είναι ερωμένη του. Η γυναίκα μάλιστα χωρίς ωστόσο να γνωρίζει όταν έφευγε από το σπίτι που βρισκόταν με τον καθηγητή, εκείνος πήγαινε εκεί με τις μαθήτριες.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα «ο καθηγητής μελετούσε κάθε λεπτομέρεια. Πλησίαζε τις πιο αδύναμες, πρόδιδε την εμπιστοσύνη τους και εκείνη των γονιών τους που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Ο καθηγητής είχε την υποχρέωση να προστατεύσει τα παιδιά. Ένα ευχαριστώ στους αστυνομικούς αλλά κυρίως στους γονείς που είχαν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να καταγγείλουν αυτό που συνέβαινε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook