Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από την Συρία, η κυβέρνηση Ερντογάν περνά από τα λόγια στις πράξεις. Μετά την εντολή του τούρκου πρωθυπουργού να αντιμετωπίζεται ως εχθρός όποιος πλησιάζει τα σύνορα της χώρας, σήμερα, η Τουρκία στέλνει στα σύνορα με την Συρία συστοιχίες πυραύλων και μονάδες βαρέος οπλισμού και τεθωρακισμένων.

Συγκεκριμένα, στρατιωτικό κομβόι με 30 οχήματα και βαρύ οπλισμό κατευθύνεται στα σύνορα με Συρία, ανεβάζοντας στα ύψη το «θερμόμετρο» μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, που είναι ήδη στο «κόκκινο», μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού F-4 πάνω από τη Μεσόγειο, την περασμένη Παρασκευή.

\”Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της\”, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος είπε ότι κατά μήκος των συνόρων αναπτύσσονται και αντιαεροπορικά όπλα.

Χθες, ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να μην υπαναχωρήσει σε καμία απειλή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι δοκιμάζουν τη δύναμη της Τουρκίας θα μπούνε στη θέση τους». «Δεν διστάζουμε να βάλουμε κράτη – παρίες και όσους δοκιμάζουν το μεγαλείο της Τουρκίας στη θέση τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια τελετής για την κατασκευή του πρώτου εξ ολοκλήρου τουρκικού αεροσκάφους Χουρκούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook