Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαράς, αλλά και το Αθλητικό Κέντρο Χανίων, συμπεριλαμβάνονται σε κατάλογο 60 φορέων του δημόσιου τομέα, οι οποίοι πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος".

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα οι δύο αυτοί φορείς βρίσκονται - μεταξύ άλλων - σε κορυφαία θέση στην λίστα της κυβέρνησης.

Όμως, ειδικά σε ότι αφορά στον Φορέα Διαχείρησης του Δρυμού της Σαμαριάς, η ένταξή του στην λίστα είναι όλως "περίεργη" για τους εξής λόγους :

Πρώτον, γιατί η ύπαρξή του αποτελεί αναγκαία προυπόθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο απονέμει το μοναδικό Ευρωπαικό δίπλωμα που δίδεται σε δρυμό της χώρας και συγκεκριμένα για το φαράγγι της Σαμαριάς.

Δεύτερο, γιατί υπάρχουν και άλλοι 24 Φορείς διαχείρισης οι οποίοι δεν αναφέρονται, ειδικά εαν συνυπολογιστεί πως

Τρίτον, το φαράγγι της Σαμαριάς, είναι ο μοναδικός Εθνικός Δρυμός που έχει έσοδα απο το εισητήριο που πληρώνουν οι επισκέπτες.

Το δεδομένο είναι πως εαν ισχύουν τα όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα, θα υπάρξει ένα "τσουνάμι" αντιδράσεων καθώς το ζητούμενο είναι η βελτίωση της λειτουργίας του Φορέα για την καλύτερη προστασία και ανάπτυξη του φαραγγιού που αποτελεί - μαζί με την Κνωσσό - ένα απο τα πλέον προβεβλημένα αξιοθέατα της Κρήτης.

Επίσης σε ότι αφορά στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, και εδώ η αναφορά του είναι αξιοπερίεργη καθώς ήδη το ΕΑΚ έχει συγχωνευθεί με το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων.

Αναλυτικότερα στο δημοσίευμα του "Έθνους" αναφέρονται τα εξής :

"Στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. 

Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.

Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ήδη και προβλέπει άμεσο λουκέτο με μια μόνο υπουργική απόφαση από τον αρμόδιο υπουργό και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ό, τι αφορά τους εργαζόμενους σε αυτούς τους φορείς, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εφαρμόσει ένα τριπλό σύστημα:

- Απόλυση των συμβασιούχων με τη λήξη της σύμβασης που έχουν υπογράψει, οποτεδήποτε και αν αυτή λήγει.
- Μετάταξη των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου.
- Επαναφορά του θεσμού της εφεδρείας για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Το σχέδιο, όπως αναφέρει το Έθνος, περιλαμβάνει λουκέτα και μάλιστα άμεσα μέσα στο καλοκαίρι για οργανισμούς που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης, που απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζομένους.

Κορυφαία θέση στη λίστα της κυβέρνησης για το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων καταλαμβάνουν οι παρακάτω δημόσιοι οργανισμοί:

Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα» Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα», Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, «Αλληλεγγύη», Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, «Συν-ειρμός», Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης,Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.¨"