Πρώτη ενημέρωση 8:54

Το όνειρο των Ρεθυμνιωτών, γίνεται σήμερα πραγματικότητα καθώς λίγο πριν τις 3μμ  το πλοίο ΕΛΛΗ Τ \”έδεσε\” στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Στην προβλήτα το περίμεναν εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες οι οποίοι το υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, μαζί με τον πρόεδρο της Cretan Lines κ.Γιάννη Νικολούδη και μέλη του ΔΣ οι οποίοι έκαναν  και το πρώτο ταξίδι τους απο τον Πειραιά στο Ρέθυμνο με το ΕΛΛΗ Τ.

Όπως είχε ανακοινωθεί απο νωρίς το πρωί απο την Ρεθυμνιώτικη εταιρεία \”H CRETAN LINES βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους Ρεθεμνιώτες ότι το πλοίο ΕΛΛΗ Τ αναχώρησε από τον Πειραιά και θα αφιχθεί στο λιμάνι του Ρεθύμνου σήμερα το απόγευμα.

Πιστεύουμε ότι μια δύσκολη προσπάθεια για να αποκτήσει το Ρέθυμνο τη δική του ακτοπλοϊκή σύνδεση ευοδώθηκε.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μας και πιστεύουμε ότι όλοι οι Ρεθεμνιώτες θα το στηρίξουν για να εξυπηρετεί για πάντα τα δικά τους συμφέροντα.\”

Το επιβατηγό οχηματαγωγό \”Elli T.\” ναυπηγήθηκε το 1976 στην Ιαπωνία όπου και εκτελούσε δρομολόγια με την ονομασία \”Okudogo\”.

Το 1998 αγοράστηκε απο την εταιρεία MED LINK,Maritime Way και μετά απο ριζική ανακατασκευή με το όνομα Maria G. εκτελούσε δρομολόγια στην Μεσόγειο.

Το 2004 αγοράστηκε απο την Endeavour lines και με Κυπριακή σημαία εκτελούσε δρομολόγια στην Αδριατική.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του πλοίου είναι τα εξής :

Μήκος 140 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα.

Υπηρεσιακή ταχύτητα 18 knots

Μεταφέρει 1.100 επιβάτες και 400 Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook