Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός ψηφίστηκε από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Απριλίου και στις 4 Ιουλίου 2012 τίθεται σε ισχύ, ωστόσο όπως αναφέρει η imerisia.gr, άγνωστο είναι ακόμα τι ακριβώς θα γίνει.

Το νέο νομοθέτημα είναι στον αέρα εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και των προβλημάτων που αντιμετώπισε στις πρώτες ημέρες της η νέα κυβέρνηση (ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητες των υπουργών).

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θεωρεί πως δεν είναι δυνατή η άμεση εφαρμογή του ΝΟΚ, καθώς δεν έχουν εκδοθεί οι 14 κανονιστικές πράξεις (κοινές υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα) που απαιτούνται για να μπορέσει να λειτουργήσει. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε στο «Εθνος» πως θα πρέπει για ένα διάστημα να υπάρξει διπλή εφαρμογή του Οικοδομικού Κανονισμού, να ισχύσουν δηλαδή παράλληλα ο παλιός ΓΟΚ και ο νέος ΝΟΚ. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί στο παρελθόν, επί υπουργίας του αείμνηστου Τρίτση και διήρκεσε έναν χρόνο.

Από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τονίζεται πως το θέμα είναι σε γνώση της νέας ηγεσίας του υπουργείου και πως θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση. «Δεν χρειάζεται να εκδοθούν μονομιάς όλες οι υπουργικές αποφάσεις για να ισχύσει ο ΝΟΚ», ανέφερε η γενική γραμματέας Χωροταξίας, Μαρία Καλτσά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook