Οι Ιταλοί με δύο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι πήραν τη νίκη κόντρα στα «πάντσερ» κερδίζοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2012 με 2-1. Το μόνο που κατάφερε η Γερμανία ήταν να μειώσει με αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Οζίλ (92\’). Η Σκουάντρα Ατζούρα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Κυριακή στον μεγάλο Ευρωπαϊκό τελικό.

Επιστήμη την συνήθεια της κόμπρας έκαναν οι Ιταλοί, ο Πραντέλι πήρε τη ταυτότητα του Λεβ και ο τρελο – Μάριο έβαλε φωτιά στα μπατζάκια των Γερμανών. «Αντίο κυριά Μέρκελ» φώναξε η «Σκουάντρα Ατζούρα» αποχαιρετώντας με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο την Γερμανία. Εδώ που τα λέμε η παράδοση ήταν υπέρ τους και παρέμεινε αναλλοίωτη, σχεδόν …έπαιξε μπάλα. «Φινάλε» λοιπόν για την Ιταλία η οποία πλέον δικαιούται να υπερηφανευτεί για τις πελατειακές σχέσεις με τα «πάντσερ».

Τρελο-Μάριο ο εκλεκτός!

Το 75% του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε στην περιοχή των Ιταλών. Κι όμως το τέλος του βρήκε την Ιταλία να προηγείται με 2-0. Γιατί έγινε αυτό; Ενίσχυσε το κέντρο στο πρώτο μέρος ο Λεβ αλλά ψιλοξέχασε να δώσει βοήθειες στο κέντρο άμυνάς του το οποίο έμοιαζε το μοναδικό μελανό σημείο σε αυτή τη Γερμανία. Πέτυχε και τον Μπαλοτέλι αφιονισμένο και έδεσε το γλυκό. «Ευκαιρία εσείς γκολ εγώ» ήταν η δουλειά. Πρώτα με το κεφάλι εν ψυχρό εκτέλεση από τη σέντρα του Κασάνο και μετά η κάθετη πάσα του Μοντολίβο οδήγησε σε εν ψυχρώ εκτέλεση. Να συλληφθεί άμεσα! Όχι για την τρέλα του αλλά για το φονικό ένστικτο που παρέμεινε άσβεστο ακόμη κι αν η μέτρια συγκομιδή του ενός γκολ (στα 4 πρώτα ματς) δεν ήταν ικανοποιητική. Απόλυτη δικαίωση για τον Πραντέλι που επέμεινε να τον αρχίζει βασικό. Υπήρχε ακόμη ένα ημίχρονο και όλοι περίμεναν την αντίδραση της Γερμανίας.

Οι …Ιταλοί ξανάρχονται!

Δεν μπορείς να αφορίσεις την προσπάθεια των Γερμανών. Τις φάσεις τις είχαν με την έναρξη του δεύτερου μέρους καθώς ο Λεβ πήγε (έστω και αργά) να διορθώσει το λάθος του. Ο Ρόις έδωσε άλλη πνοή στα «πάντσερ», ενώ ο Κλόζε που ήταν η δεύτερη αλλαγή κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ναι μεν περιμέναμε κατάληψη στην περιοχή της «Σκουάντρα Ατζούρα» ωστόσο πλέον να κενά στην άμυνα των πάντσερ ήταν κατάλληλα για να …παρκάρεις νταλίκα. Κι όμως οι Ιταλοί κλώτσησαν στα περιστέρια της Βαρσοβίας όλες τις ευκαιρίες για έναν μεγάλο θρίαμβο. Η αλήθεια είναι ότι τα σπριντ του Ντι Νατάλε στα 34 του δεν βοήθησαν για καλές κόντρα επιθέσεις, καθώς ο Μπαλοτέλι εγκατέλειψε με μικροτραυματισμό.

Η Γερμανία προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση με τον Νόιερ να κατεβαίνει σε κάθε στημένη φάση από το 90’ και ενώ υπήρχαν 4 λεπτά καθυστερήσεων. Το πέναλτι έμοιαζε περισσότερο με ανακάλυψη του Γάλλου διαιτητή Λα Νουά παρά με παράβαση. Ο Οζίλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (92’) για να προσδώσει μίνι σασπένς στον ημιτελικό.

Οι δύο γιόμες που επιχείρησαν οι Γερμανοί (με τον Νόιερ να παίζει πλέον μέσος δίχως παίκτη πίσω του!) δεν ήταν καλές και αν ο Πίρλο ήταν λίγο πιο προσεκτικός το τρίτο γκολ θα ήταν γεγονός. Έστω κι έτσι η Ιταλία ήταν η απολύτως δίκαιη νικήτρια.

pamesports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook