Τελέστηκε σήμερα ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία ,για 2η φορά μετά την αναστύλωσή του , στον ιστορικό Ναό του Αγ. Πέτρου των Δομινηκανών στη μνήμη των δύο Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Τη Θεία Λειτουργία στην οποία Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ο οποίος μετά το τέλος της λειτουργίας ερωτηθείς από δημοσιογράφους και αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, αναφέρθηκε στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι μετά την αναστήλωση του εντυπωσιακού και ιστορικού Ναού του Αγ. Πέτρου των Δομηνικανών, ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη ολοκληρώσει την μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Ναού που αφορά εργασίες φωτισμού και ανάδειξης του Ναού καθώς και πρόσβασης σε αυτόν με την κατασκευή ειδικών διαδρομών.

Ο Δήμαρχος, επισήμανε επίσης, ότι μετά την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών ο ναός θα αποδοθεί την τοπική κοινωνία.

Ο φάκελος του έργου για ένταξη στο ΕΣΠΑ θα κατατεθεί από το Δήμο σε συνεργασία με το ΥΠ.Π.Ο το επόμενο διάστημα .

Εξάλλου ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. και την Εκκλησία θα αποφασίσουν τους τρόπους χρήσεις του Ναού, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Συνέδρια, Επετειακές Λειτουργίες, κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook