Τελευταία ενημέρωση: 18:05

Σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο  Χανίων μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 4, ένα πεντάχρονο αγόρι που κινδύνευσε να πνιγεί σε πισίνα ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Σταλό Χανίων.

Το παιδί που βρίσκεται στη Κρήτη με την οικογένειά του για διακοπές ενώ κολυμπούσε στην πισίνα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άρχισε να καταπίνει νερό μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Με την επέμβαση ναυαγοσώστη  που κλήθηκε για το περιστατικό το παιδάκι βγήκε από την πισίνα και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε μονάδα του ΕΚΑΒ συνοδευόμενο από αναισθησιολόγο και πνευμονολόγο.

Η κατάσταση του παιδιού ήταν ιδιαίτερα σοβαρή καθώς δεν ανέπνεε ενώ είχαν σταματήσει οι καρδιακοί του παλμοί.

Με τη βοήθεια του ναυαγοσώστη το μικρό αγόρι στην κυριολεξία επανήλθε στη ζωή ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και υποστηριζόμενο με οξυγόνο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο νοσοκομείο το οποίο ήταν σε ετοιμότητα για να υποδεχτεί το περιστατικό, το παιδί διασωληνώθηκε ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην παιδιατρική μονάδα του ΠΑΓΝΗ.

Έτσι από τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία για την επιχείρηση διακομιδής του παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ.