Την ώρα που στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει σάλος από τους βαρείς χαρακτηρισμούς του ισχυρού άντρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους Έλληνες και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, η γαλλική τηλεόραση παρουσιάζει έναν άλλο Ντομινίκ Στρος Καν μέσα από το ντοκιμαντέρ αφιέρωμα «Ένας χρόνος με τον Ντομινίκ Στρος Καν-Στην Καρδιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Πράξη πρώτη: Ο Στρος Καν ψήνει μπριζολάκια με τα δυο του τα χεράκια

Στην προσπάθεια τους να καταγράψουν τον διευθυντή του ΔΝΤ σε απλές, καθημερινές στιγμές η κάμερα τον ακολουθεί παντού μέσα στο «λιτό» σπίτι του. Ο Στρος Καν έχοντας ανάψει φωτιά σε ένα μπάρμπεκιου μινιατούρα μέσα στην κουζίνα του σπιτιού του ψήνει ή τουλάχιστον προσπαθεί μπριζολάκια και η κάμερα ζουμάρει στην τεχνική του ψήστη… κάνοντας τα μπριζολάκια του Ντομινίκ να δείχνουν το ίδιο "σκ...α" με την Ελλάδα.

Πάρτε μια πρώτη γεύση πτώντας στην διεύθυνση που ακολουθεί

http://www.ozap.com/actu/reportage-1-an-dominique-strauss-kahn-canal-dsk/403046

Πράξη Δεύτερη: Ντομινίκ εσύ, σούπερ σταρ!

Ο Ντομινίκ κατεβαίνει αεράτος τα σκαλιά του σπιτιού του. Ο Ντομινίκ μπαίνει με φινέτσα στο αυτοκίνητό του και ξεκινάει το κομβόι των τζιπ. Ο Ντομινίκ με μαύρο κοστούμι και τρελή «φωτογένεια» πολιορκείται από δημοσιογράφους και φλας. Ο Ντομινίκ χαιρετάει τον κόσμο. Ο Ντομινίκ στήνεται με φόντο τη φρουρά. Ο Ντομινίκ πουδράρεται πριν βγει στο γυαλί… Σαν άλλος Αλέν Ντελόν, ο Ντομινίκ ποζάρει με άνεση στο φακό σε σημείο που είναι έτοιμος να υπογράψει αυτόγραφα.

Πράξη Τρίτη: Χάσαμε τη μπάλα. Στοπ.

Όπως όλοι οι διάσημοι  έτσι και από το αφιέρωμα στη ζωή του Στρος Καν δεν θα μπορούσε να λείπει ο αθλητισμός. Και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο. Με σκούρα γυαλιά ηλίου ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εισέρχεται στο γήπεδο με  t-shirt που στην πλάτη έχει το πρόσωπο του με τη λεζάντα «Yes We Kahn»! Τα ποδοσφαιρικά πλάνα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα κολυμβητικά του Γιώργου Παπανδρέου, για να μην πούμε από τα αντίστοιχα «ποδοσφαιρικά» του Κώστα Καραμανλή.

Πράξη Τέταρτη: η ζωή στο «δρόμο»

Από αεροπλάνο σε αεροπλάνο και από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο. Πως είναι η ζωή με τόσα ταξίδια; Παρακολουθείστε τον Στρος Καν να διαμένει σε καλό αλλά όχι πανάκριβο ξενοδοχείο, να αδειάζει το βαλιτσάκι του, να τακτοποιεί τα πράγματα του και να κρεμάει το κοστούμι του στην… μπανιέρα! Ναι, στην μπανιέρα. Για την ακρίβεια πάνω από την κουρτίνα του ντους. Ένα από τα μυστικά όσων ταξιδεύουν συχνά για να διατηρούνται «ατσαλάκωτοι»…

Το Δεύτερο video είναι ακόμα πιο απολαυστικό

http://www.canalplus.fr/c-infos-documentaires/pid3754-c-un-an-avec-dsk-au-coeur-du-fmi.html

Πράξη Πέμπτη: Ε, να δούμε και κανέναν πολιτικό…

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Ντομινίκ Στρος Καν συναντάται με ισχυρούς άνδρες και γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο. Στις πρώτες αυτές εικόνες παρελαύνει πλήθος πολιτικών προσωπικότητων που έχουν «συνεισφέρει» στη διαμόρφωση της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα αυτά πλάνα αδικείται τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφού σε σχέση με την εμφάνιση των υπολοίπων μοιάζουν με γκεστ-σταρ…

Στο ένα βιντεάκι φαίνεται για κλάσματα του δευτερολέπτου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να περπατάει στο διάδρομο μαζί με τον Στρος Καν ενώ στο άλλο βίντεο φαίνεται καθαρά ο Γιώργος Παπανδρέου να υποδέχεται θερμά τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ.

Η συνέχεια επί της γαλλικής οθόνης την Κυριακή στις 12:45 ώρα Ελλάδος μέσα από τη συχνότητα του Canal Plus στην εκπομπή Dimanche…

Ο Παπανδρέου δεν «κόπηκε» στο μοντάζ

Η επίμαχη σκηνή του ντοκιμαντέρ, όπου ο Στρος Καν αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου του τηλεφώνησε τον Δεκέμβριο του 2009 για να ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ, δεν κόπηκε ποτέ στο μοντάζ γιατί ποτέ δεν καταγράφηκε ποτέ στην κάμερα.

Η συζήτηση ήταν καθαρά σε ιδιωτικό επίπεδο μεταξύ του παραγωγού, Νικολά Εσκουλάν και του επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος ο παραγωγός στην ανταποκρίτρια της ΝΕΤ στο Παρίσι.

real