«Η \”μητέρα\” των προβλημάτων παραμένει η κοινωνική ανισότητα. Αρκετοί από τους νόμους μας δυστυχώς δεν προάγουν ούτε προασπίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είμαστε στην πράξη όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο».

Αυτό ανέφερε ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε τελετή που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή την αποχώρησή του από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Ο κ. Πικραμμένος που διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις 17 Ιουνίου, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα, ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην ομιλία του τόνισε ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και αυτό, όπως είπε, προκύπτει από τους φόρους που πληρώνουμε, τις υπηρεσίες που μας παρέχει το κράτος, μέχρι την πολυνομία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, την ασυλία ομάδων συμφερόντων και προσώπων, τα υπέρογκα κόστη της υγείας, τη βία την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα για να τονίσει ότι βρήκε τη χώρα ανοχύρωτη και απροετοίμαστη σε επίπεδο εξουσίας, οικονομίας, κοινωνικών δομών και νοοτροπίας. «Λίγοι μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν με ειλικρίνεια την είσοδό μας στη νέα σκληρή πραγματικότητα» είπε και προσέθεσε: «Και ακόμα λιγότεροι μπόρεσαν να ακούσουν, αφού οι φωνές του λαϊκισμού και της αντίδρασης ήταν πολλές και έβρισκαν εξίσου πολλούς αναμεταδότες».

Μάλιστα, τόνισε ότι για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση απαιτείται ψυχραιμία, θάρρος και ιστορική συνείδηση.

Στην τελετή για την αποχώρηση του κ. Πικραμμένου παραβρέθηκαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης, Εσωτερικών Α. Μανιάτης, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής «κυβέρνησης Πικραμμένου» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, οι τέως υπουργοί Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Γιαν. Παπαθανασίου, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης Ι. Ιωαννίδης και Ν. Κανελλόπουλος, η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και Ι. Τέντες, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος κ.ά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook