Τελευταία ενημέρωση: 21:30

Σαν βόμβα έσκασε στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, η είδηση ότι γνωστός καλλιτέχνης, 67 ετών,  συνελήφθη και μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα, μετά από εντολή που έλαβαν οι αστυνομικές αρχές, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου για υπόθεση εμπορίας όπλων.

Η εντολή που δόθηκε από την ΓΑΔΑ χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες ήταν να εντοπιστεί ο καλλιτέχνης και να γίνει άμεσα μεταγωγή του.

Το σήμα στάλθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αστυνομική Διεύθυνση στο Ρέθυμνο ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του καλλιτέχνη διαπιστώθηκε η κατοχή πολεμικού όπλου και φυσιγγίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταφορά του στη Ζάκυνθο συνδέεται με άλλο πρόσωπο, συνεργάτη του Ρεθεμνιώτη καλλιτέχνη, που εμπλέκεται σε υπόθεση παραλαβής φορτίου από τη Νάπολη στο οποίο υπήρχαν διαφόρων τύπων όπλα και χιλιάδες σφαίρες. Ο Ρεθεμνιώτης μάλιστα φαίνεται ότι θα παραλάμβανε μέρος του φορτίου για να το διοχετεύσει στην κρητική αγορά.

Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή ενώ την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔΑ.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου που επιβεβαίωσαν ότι ο κρητικός καλλιτέχνης κρατείται στη Ζάκυνθο ενώ ειδικό κλιμάκιιο που έχει μεταβεί από την ΓΑΔΑ στη Ζάκυνθο χειρίζεται  την διεξαγωγή της έρευνας .

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία στην οποία πρωταγωνιστεί το όνομα του 67χρονου Κρητικού καλλιτέχνη ωστόσο περισσότερες πληροφορίες από τη διεξαγωγή της έρευνας αναμένονται τις επόμενες ώρες.