Είναι νέες και όμορφες, έχουν τίτλους σπουδών, μιλούν ξένες γλώσσες, αλλά είναι άνεργες. Καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει ο νόμος και πωλούν το γενετικό τους υλικό αντί του ποσού των 5.000 ευρώ.

Αυτός είναι ο πλέον πρωτότυπος τρόπος πλουτισμού για δεκάδες νέες Ελληνίδες, οι οποίες καταφεύγουν στα ιατρεία εξωσωματικής γονιμοποίησης, κυρίως της Αθήνας, και ζητούν «δουλειά», όχι με την έννοια της εξαρτημένης εργασίας αλλά με αυτήν της «αρπαχτής».

Μέσα σε έναν χρόνο μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», «πουλώντας» κατά παράβαση του νόμου και με όχημα την ανυπαρξία ελέγχων στα κέντρα εξωσωματικής, μπορεί να βγάλουν έως και 15.000 ευρώ δίνοντας ωάρια σε άτεκνα ζευγάρια.

Είναι πλέον κοινό μυστικό, ανάμεσα στον ιατρικό χώρο πως η τιμή για τον πρώτο κύκλο ωοληψίας αγγίζει τα 3-5 χιλιάδες ευρώ γι’αυτήν που θα αποφασίσει να γίνει δότρια, ενώ για τις επόμενες προσπάθειες σταδιακά μειώνεται στα 1.500 ευρώ.

Τα χρήματα δίνονται από το υποψήφιο ζευγάρι στη δότρια, είναι χωρίς κανένα αποδεικτικό και φυσικά παράνομα, καθώς ο νόμος του 2008 έχει ξεκαθαρίσει πως η δωρεά ιστών και οργάνων γίνεται χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα. Αποτελεί, όπως όλες οι δωρεές, πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Πρακτικά, η δότρια αποζημιώνεται για μετακινήσεις και άλλα έξοδα, που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του κύκλου στον οποίο συμμετέχει. Το ιατρικό και φαρμακευτικό κόστος το καλύπτει το ζευγάρι, που θα κάνει χρήση των ωαρίων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook