Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ στην Ερέτρια Ευβοίας, με τη συμμετοχή του νέου υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλου, καθώς και του υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα επιδιώξει συνεργασία σε «χαμηλούς τόνους», ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ο νέος Νόμος – Πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την πλειονότητα της Βουλής, θα εφαρμοστεί.
Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος είναι τα οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων. Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα των πιστώσεων προς τα ιδρύματα έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες, καθώς συσχετίζεται με την εφαρμογή του νόμου.
Από την πλευρά τους, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πρυτάνεις αναμένεται να ζητήσουν αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων των συγκλήτων στα πανεπιστήμια για εκλογή πρυτανικών αρχών και κοσμητόρων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, επαναφορά τμημάτων και τομέων, συνέχιση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ από το κράτος, και επανεξέταση του συστήματος της «ταξινομικής» ψήφου για τις εκλογές, δηλαδή το νέο σύστημα εκλογών σύμφωνα με το νέο νόμο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook