Αρχική ενημέρωση: 3:40 μμ

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο για τη γιορτή αλληλεγγύης στη διάρκεια της οποίας θα γίνει συζήτηση για τα αγροτικά προϊόντα και θα μοιραστούν 6 τόνοι λαχανικών που προσφέρει παραγωγός από την Ιεράπετρα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η γιορτή ξεκινάει στις 7 το απόγευμα αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι σε περιόδους κρίσης η λύση είναι η αλληλεγγύη.

Τη γιορτή διοργανώνει η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ρεθύμνου.

«Η αληθινή αλληλεγγύη δείχνεται από αυτούς που ούτε λένε ποιοι είναι, ούτε εξυπηρετούν κάποιον ιδιοτελή σκοπό. Έτσι και σήμερα, ένας παραγωγός από την Ιεράπετρα διαθέτει 6 τόνους αγγουροντομάτες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Και ας κρατήσουμε υπόψιν μας ότι αυτή η κίνηση δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης.

Είναι μια πράξη ενός ανθρώπου που προτίμησε να διαθέσει τα προϊόντα του δωρεάν, παρά να του τα αγοράσουν για ψίχουλα τα αρπακτικά που λέγονται μεσάζοντες.

Είναι πράξη ενός ανθρώπου που είδε τους κόπους του να αποτελούν προϊόν κερδοσκοπίας από τους μεσάζοντες οι οποίοι ενώ το αγοράζουν σε εξευτελιστική τιμή από τον ίδιο, έπειτα το μεταπωλούν σε εμάς τους καταναλωτές 3 – 5 φορές πάνω. Είναι η αντίδραση ενός ανθρώπου ο οποίος δεν ξέρει αν αύριο θα είναι σε θέση να ξαναφυτέψει, ειδικά όταν το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται.

Η αληθινή αλληλεγγύη δεν κοιτάει ούτε έθνος, ούτε θρησκεία, ούτε φυλή, αλλά ξεπερνά τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ ντόπιων και μεταναστών.

Την κοινωνία που θέλουμε, την κοινωνία της χειραφέτησης και της αλληλεγγύης εμείς πρέπει να τη χτίσουμε. Όχι κάποιοι άλλοι, εμείς!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook