Τα εγκαίνια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής που θα ξεκινήσει την Κυριακή στον δημοτικό κήπο Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει η νέα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στην πρώτη της επίσκεψη στο νομό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Η 1η Γιορτή Κρητικής Διατροφής ξεκινάει την Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιουλίου στο δημοτικό κήπο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μια γιορτή που θα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα της κρητικής γης, αλλά και τους ντόπιους καλλιτέχνες που θα πλαισιώνουν καθημερινά την έκθεση των προϊόντων είκοσι περίπου παραγωγών και τις διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Δείτε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.00 Υποδοχή των μικρών καλεσμένων από το «Αερόστατο» και διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την υγιεινή διατροφή.

19:00 Τραγουδούν για τη Γιορτή οι μαθητές της Χορωδίας του Γυμνασίου Ατσιποπούλου και του Γυμνασίου και Λυκείου Επισκοπής. Διευθύνει η Έλλη Περίσογλου.

19:30 Υποδοχή των επισκεπτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών με κεράσματα και διαδραστικές εκδηλώσεις.

19:30 – 23:00 Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

20:00 Εγκαίνια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2012. Tέλεση Αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιο.

Χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή και τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη.

21:00 Κρητική παραδοσιακή μουσική και χοροί της Κρήτης από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου και το συγκρότημα του Χάρη Νικηφόρου. Συμμετέχει ο πολιτιστικός σύλλογος Ζωνιανών με το παιδικό χορευτικό συγκρότημα «Όρη».

22:00 Συναυλία με τη Γεωργία Νταγάκη & Band. Η Ρεθεμνιώτισσα ερμηνεύτρια και λυράρισσα Γεωργία Νταγάκη, ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της εγκαινιάζοντας την 1η Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2012. Επί σκηνής: Στέργιος Τσιρλιάγκος – πλήκτρα / wavedrum- ενορχήστρωση, Ιωάννης Βουτσινάς – ηλεκτρικό μπάσο, Κώστας Κιλάζογλου – λαούτο, ηλεκτρική κιθάρα, Στον ήχο: Γιώργος Φιλικόζης. Στα φώτα: Νίκος Συρίγος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook