Σήμερα Σάββατο 30/06/12, ο πρέσβης Ιάπωνας στην Ελλάδα κ. Hiroshi Toda πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη. Τον Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Toda συνόδευε ο αγαπημένος του φίλος κ. Κουτσιανάς Νίκος – Διευθύνων Σύμβουλος της APIVITA .

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και Γενικός Διευθυντής των Ξενοδοχείων Coral & Hermes στον Άγιο Νικόλαο κ. Πελεκανάκης Γιώργος, ο συμπολίτης μας κ. Σπύρος Πλακογιαννάκης – Φαρμακοποιός καθώς και ο κ Γιώργος Αφορδακός – φυσιοδίφης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Toda καθώς και σε όλους τους καλεσμένους στον Άγιο Νικόλαο.

Στη διάρκεια των συνομιλιών που υπήρξαν, ο Δήμαρχος παρουσίασε την περιοχή μας επισημαίνοντας ότι ο Άγιος Νικόλαος, η Ελούντα, το Σίσι, το Καλό Χωριό καθώς και οι άλλες τουριστικές περιοχές του δήμου μας, διαθέτουν ποιοτικά στοιχεία, ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών αλλά και ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών.

Η ανάπτυξη είναι ήπια σε σχέση με τους υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης ενώ το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό είναι προστατευμένο, έχει μοναδικό κλίμα και παραλίες υψηλής ποιότητας υπογραμμίζοντας ότι έχουμε κερδίσει 23 γαλάζιες σημαίες. Αναφέρθηκε ακόμα στην σημαντική ιστορία του νησιού και τον πολιτισμό μας, στα μνημεία, στα λαογραφικά στοιχεία όλων των περιόδων, στην ανάπτυξη αρκετών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, στην κρητική διατροφή και στο εσωτερικό μέτωπο με τα όμορφα κρητικά χωριά και τις μεγάλες εναλλαγές του τοπίου και της φύσης.

Ο κ. Κουνενάκης τόνισε επίσης ότι θεωρεί υπερβολικά τα όσα γράφονται και λέγονται εκτός Ελλάδας για την χώρα μας και πρόσθεσε ότι ο τουρισμός, το υψηλό αίσθημα της κρητικής φιλοξενίας και η ασφάλεια, δεν επηρεάζονται σε καμία περίπτωση , παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ιάπωνας Πρέσβης κ. Toda ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς η Κρήτη βρίσκεται πάρα πολύ μακριά από την Ιαπωνία, το ταξίδι διαρκεί σχεδόν μία ημέρα και εκτός αυτού δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με προορισμό την όμορφη Ελλάδα.

Ωστόσο σε επαφές που είχα πρόσφατα με τον Ρώσο Πρέσβη, με ενημέρωσε ότι αν οι διαδικασίες για την ρώσικη βίζα απλουστευθούν, όπως άλλωστε συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η επισκεψιμότητα της ρώσικης τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα θα φτάσει στα ύψη!»

Ο Ιάπωνας πρέσβης συνέχισε λέγοντας ότι οι Ρώσοι που επισκέπτονται την Τουρκία δεν χρειάζονται βίζα. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την αλλαγή διαδικασίας έκδοσης βίζας στους Ρώσους. Σχετικά με την Κρήτη, είπε ότι θα μπορούσε να γίνει η «Χαβάη» της Νότιας Ευρώπης για τους Ρώσους τουρίστες γιατί διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Για την ανάπτυξη στην Κρήτη αναφέρθηκε στα εξαιρετικά κρητικά αγροτικά προϊόντα και στο κρασί που παράγουμε. Και πληροφόρησε το δήμαρχο ότι τώρα παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία αύξησης εξαγωγών προς την Κινέζικη και Ιαπωνική αγορά, γεγονός που οι παραγωγοί της Κρήτης πρέπει να εκμεταλλευτούν άμεσα και να ξεκινήσουν την ανάπτυξη των πιστοποιημένων προϊόντων τους με στόχο τις εξαγωγές.

Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά για όλα αυτά, είναι να δημιουργηθεί ένα «ισχυρό brand name» των κρητικών προϊόντων στην διεθνή αγορά και πρόσθεσε ότι η Κρήτη χρειάζεται να ενδυναμώσει την εικόνα της!

Οι απόψεις και οι προτάσεις του κ. Toda βρήκαν απόλυτα σύμφωνο το Δήμαρχο, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο Κρήτης και διεθνώς με τη δημιουργία του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» που έχει ως στόχο να καλύψει την ανάγκη για τη συντονισμένη προβολή και προώθηση της Κρητικής Διατροφής και την προαγωγή των τοπικών προϊόντων.

Ο πρέσβης Ιάπωνας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επίσης για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την περιοχή μας με τον κ. Πελεκανάκη σχετικά με τον τουρισμό και το κ. Αφορδακό σε ότι αφορά τα βότανα και την χλωρίδα του τόπου μας.

Τέλος, ο κ. Τoda και ο κ. Κουνενάκης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ο Δήμαρχος χάρισε στον πρέσβη Ιάπωνα το έμβλημα του Δήμου Αγίου Νικολάου «Λατώ προς Καμάρα».

Ακολούθησε ξενάγηση του Ιάπωνα πρέσβη κ. Toda στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook