Στην καταγγελία ότι υπάρχουν δήμοι στην Αττική, αλλά και δήμοι τουριστικών περιοχών της χώρας, με πολυσύχναστες παραλίες, που δεν έχουν φροντίσει για την πρόσληψη ναυαγοσωστών, προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Νίκος Γιοβανίδης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Ο Νίκος Γιοβανίδης στον Βήμα 99,5

«Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι από το 2000, δεν υπάρχει δικαιολογία» είπε, καταγγέλλοντας ότι «κωλυσιεργούν κάθε χρόνο στις διαδικασίες των προσλήψεων» και «πέφτουν πάντα στην ‘παγίδα’ του ΑΣΕΠ ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι το ΑΣΕΠ θα τους εγκρίνει μόνο δύο μήνες, ενώ είναι για τρεις μήνες ο ναυαγοσώστης».

«Τα λιμεναρχεία» συνέχισε «ανέχονται όλη αυτή τη διαδικασία για πολλά χρόνια, τα πρόστιμα που βάζουν είναι πολύ μικρότερα από αυτά τα οποία είναι το κόστος του ναυαγοσώστη και μπαίνει μια απάνθρωπη κατάσταση που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή και την ασφαλή κολύμβηση».

Σύμφωνα με τον κ. Γιοβανίδη, πάρα πολλοί δήμοι δεν προσλαμβάνουν τους ναυαγοσώστες από την 1η Ιουνίου, όπως ορίζει ο νόμος, με αποτέλεσμα τα επίσημα στοιχεία που εκδίδονται στο τέλος του καλοκαιριού για τον αριθμό των ναυαγοσωστών που εργάστηκαν τη θερινή περίοδο να μην είναι σωστά.

«Έχουμε δεκάδες παραλίες οι οποίες έχουν αποχαρακτηριστεί από πολυσύχναστες, ενώ δέχονται πάνω από 500 άτομα, μειοψηφούντος του λιμενάρχη. Αυτό σημαίνει ότι ο λιμενάρχης λέει ότι η παραλία έχει κόσμο και ο εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης αποχαρακτήρισαν δεκάδες παραλίες» είπε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook