Μεσογειακή υπόθεση θα είναι ο αποψινός τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η κάτοχος του τίτλου Ισπανία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, τον πρώτο τελικό μεγάλης διοργάνωσης που συναντώνται οι δυο ομάδες.

Οι «φούριας ρόχας» θέλουν να επιτύχουν ένα ιστορικό ρεκόρ. Να γίνουν η πρώτη εθνική ομάδα που θα κατακτήσει τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις (η Ισπανία είναι κάτοχος του Euro 2008 και του Μουντιάλ του 2010).

Η «Σκουάντρα ατζούρα» από την άλλη πλευρά, «διψασμένη» για την κατάκτηση ενός ακόμα μεγάλου τροπαίου, μετά το Μουντιάλ του 2006, θέλει να αποδείξει ότι δεν έφτασε τυχαία στον τελικό, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Γερμανίας που, πριν την έναρξη της διοργάνωσης, φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Σε επίπεδο παικτών και οι δυο ομάδες έχουν να παρατάξουν μεγαθήρια. Ινιέστα, Τσάβι, Φάμπρεγας, Κασίγιας για την εθνική Ισπανίας, Μπουφόν, Πίρλο, Κασάνο και Μπαλοτέλι η Ιταλία.

Για την Ισπανία αυτός είναι ο 4ος τελικός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έχει δύο τρόπαια, νικώντας το 1964 στον τελικό την Σοβιετική Ένωση και το 2008 την Γερμανία, ενώ έχασε το 1984 από την Γαλλία.

Από την άλλη η Ιταλία παίζει σε τελικό για 3η φορά, έχει ένα τρόπαιο το 1968, όταν και νίκησε στον τελικό την Γιουγκοσλαβία, ενώ έχασε το 2000 από την Γαλλία.

Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Euro, όταν και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Όμως, ο τελικός είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση και στο τέλος του παιχνιδιού μόνο μια ομάδα θα καθίσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook