Μια αυθεντική κρητική φωνή έρχεται τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της πλατείας Κοραή..

Ο Βασίλης Σταυρακάκης είναι έτοιμος να ξεδιψάσει και τους πιο απαιτητικούς της κρητικής μουσικής στη συναυλία που οργανώνουν τα πέντε καταστήματα της πλατείας Κοραή, το Μήλον της Έριδος, το La Brasserie, ο Νότος, το «Stone» και «Ο Αντίποδας, υπό την αιγίδα της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος και παράλληλα με τις εκδηλώσεις οι διοργανωτές μαζί με την Πρώτη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου επέλεξαν να κάνουν τους Ηρακλειώτες συμμέτοχους στην προσπάθεια που κάνουν για την συγκέντρωση βιβλίων τα οποία θα δωριθούν το Φθινόπωρο στην υπό δημιουργία «Απολλώνια» Βαλκανική Δανειστική Βιβλιοθήκη. Επίσης θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Λίγα λόγια για το Βασίλη Σταυρακάκη

Ο Βασίλης Σταυρακάκης πρωτοεμφανίζεται στη δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του `80 ως κύριος τραγουδιστής σε δύο δίσκους του Ross Daly (Ονείρου Τόποι, Λαβύρινθος), σταθμούς στην πορεία και ανανέωση της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

Από τότε αρχίζει για τον ίδιο μια μουσική πορεία που περιλαμβάνει προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, συμμετοχές σε έργα άλλων συνθετών καθώς και εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε συναυλίες και σε παραδοσιακά γλέντια. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Ross Daly, Μιχάλη Σταυρακάκη, Γιώργη Ξυλούρη, Γιάννη Ξυλούρη, Ιάκωβο Πατεράκη,Γιάννη Μαρκόπουλο, Χαϊνηδες, Ζαχάρη Σπυριδάκη, Στέλιο Πετράκη, Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη κ.α.