Συγγενής της... πρωτόπλαστης Εύας είναι ένας Βρετανός συνταξιούχος, καθώς ύστερα από τεστ DNA ανακαλύφθηκε ότι το οικογενειακό δέντρο του Ian Kinnaird έχει ρίζες βαθιές... 190.000 χρόνων.

Σύμφωνα με το τεστ ο άνδρας έχει άμεση συγγένεια με την Εύα... όχι τη Λονγκόρια... αλλά την πρωτόπλαστη, εκείνη που έδωσε το μήλο στον Αδάμ, προπατορικό αμάρτημα, μήλο, φίδι κ.λπ.!

Ο 72χρονος Ian δήλωσε στη Mirror: «Είναι πραγματικά μεγάλο σοκ. Έχω ζήσει απίστευτη ζωή μέχρι σήμερα». Ο άνδρας έχει έναν γενετικό δείκτη, τον L1B1, που οι επιστήμονες θεωρούν ότι έχει αρχαία αφρικανική καταγωγή, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Η ερευνητική ομάδα που έκανε τα ανάλογα τεστ του βρετανικού DNA, ανέφερε πως θεωρούν τον Ian «εγγονός της μαύρης Εύας». Ο συνταξιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου πρόσθεσε: «Φαίνεται πως φέρω ένα γονίδιο από τη Δυτική Αφρική που ήρθε στη Βρετανία μέσω του δουλεμπόριου».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου St Andrews και ιστορικός Alistair Moffat πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με τον γενετιστή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου James Wilson.

Όπως είπε ο κ. Moffat: «Είναι ένα απίστευτο εύρημα και σημαίνει ότι ο Ian μπορεί να βρισκόταν και στους Κήπους της Εδέμ. Είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι ακόμη και οι Αγγλοσάξονες προτεστάντες προέρχονται από τη μαύρη Εύα, τη μητέρα όλων μας. Αυτός ο γενετικός κώδικας συναντάται στη Σενεγάλη αλλά δεν τον έχουμε εντοπίσει ποτέ στη Βορειοδυτική Ευρώπη».

Ο συνταξιούχος έχει μιτοχονδριακό DNA που το έχει πάρει από θηλυκή κληρονομικότητά του, είναι 30.000 ετών παλιό και μόνο δύο γενετικές μεταλλάξεις έχουν σημειωθεί στην αρχική «μαύρη Εύα». Οι περισσότεροι άνθρωποι υφίστανται 200 γενετικές μεταλλάξεις συνήθως. Το φαινόμενο αυτό του Ian Kinnaird υποστηρίζεται από επιστήμονες που θεμελιώνουν τη θεωρία της «μαύρης Εύας», αυτοί δηλαδή που θεωρούν ότι η καταγωγή όλων μας είναι από την Αφρικανική Ήπειρο.

real.gr