Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο 67χρονος Κρητικός καλλιτέχνης απο το Ρέθυμνο, ο οποίος είχε συλληφθεί ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας όπλων απο τις ΗΠΑ.

Ο συνήγορος του γνωστού Κρητικού καλλιτέχνη που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση λαθρεμπορίας όπλων, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από πολύωρη ανάκριση, η οποία έγινε σήμερα, 1.7.2012, στη Ζάκυνθο, με ομόφωνη απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστός λαουτιέρης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης απέδειξε με στοιχεία ότι ουδεμία σχέση έχει με την αποδιδόμενη κατηγορία περί όπλων.

Όλη του τη ζωή την πέρασε δίνοντας χαρά στους Κρητικούς σε κάθε μέρος του κόσμου και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα αυτή τη λαμπρή πορεία 40 και πλέον ετών στην παραδοσιακή λαϊκή μουσική της Κρήτης να τη στιγματίσει εμπλοκή σε υπόθεση με ποινική απαξία».

Υπενθυνίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε απο την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το βράδυ της Παρασκευής 29/6, ο 67χρονος καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής (ο οποίος απο λάθος αναγράφεται στην ανακοίνωση ως 76χρονος) συνελήφθη στο χωριό του στο Ρέθυμνο ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας όπλων στο οποίο εγκέφαλος ήταν ένας ελληνοαμερικανός και συμμετείχαν και δύο Ζακυνθινοί.

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέροντο τα εξής :

\”Σε χωριό του Ρεθύμνου συνελήφθη άλλο ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης (76χρονος ημεδαπός), που φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου των όπλων, το οποίο κατασχέθηκε από τις Αμερικανικές αρχές. Σε έρευνα στην οικία του, βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, μία σκοπευτική διόπτρα, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και ο αριθμός τηλεφώνου που επικοινωνούσε με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.\”

Μετά την σύλληψή του ο 67χρονος μεταφέρθηκε στην Ζάκυνθο, απο όπου σήμερα αφέθη ελεύθερος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook