Μήνυση στον Αλέξη Κούγια, τον συνήγορο υπεράσπισης του 52χρονου κρεοπώλη, που φέρεται ως ο δράστης του διπλού φονικού της περασμένης Κυριακής, του Προφήτη Ηλία, αναμένεται να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης του μακελειού, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Κρήτης. .

Η κατάθεση του σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο 52χρονος κρεοπώλης στα πόδια, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ έφερε αναστάτωση στον συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη, αφού έρχεται σε αντίθεση με την υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλαδή ότι ο 52χρονος βρισκόταν σε… άμυνα, όταν τραυμάτισε θανάσιμα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησε τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης για δωροδοκία. Δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ και η οποία πυροδότησε το ήδη έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στον Προφήτη Ηλία.

Ο βασικός μάρτυρας, μιλώντας στο flashnews.gr τόνισε ότι τα όσα κατέθεσε ενώπιον των αξιωματικών της Υ.Α. Ηρακλείου, που με πολύ προσεκτικά βήματα διενεργούν την σχετική προανάκριση, είναι όλα όσα είδε να διαδραματίζονται την στιγμή του φονικού μέσα στο κρεοπωλείο του φερόμενου ως δράστη, το μοιραίο βράδυ της 24ης Ιουνίου.

Την ίδια ώρα το κλίμα στον Προφήτη Ηλία παραμένει τεταμένο.

Το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τους 2 άντρες που σκοτώθηκαν στο μακελειό της περασμένης Κυριακής. Τα λόγια του πατήρ Κυριάκου Κολυμβάκη, για μία ακόμα φορά συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία. Ζητούσε από τις οικογένειες των 2 θυμάτων να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους που ήταν παρόντες στο συμβάν, να σπάσουν την σιωπή τους και να παρουσιαστούν ενώπιον των αστυνομικών αρχών για να καταθέσουν και να λάμψει η αλήθεια για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του γλεντιού για τον κλείδωνα στην πλατεία του Προφήτη Ηλία.

Να επισημάνουμε ότι την επόμενη Παρασκευή στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του χωριού, όπου έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν βουλευτές, εκπρόσωποι του υπουργείου προστασίας του πολίτη, η ηγεσία της αστυνομίας, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες.

Flashnews.gr/Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook