Η ανάγκη για προσφορά βρίσκει πάντα τρόπους έκφρασης. Το καλοκαίρι πάλι προσφέρεται για ποικιλία δράσεων έστω και υπό την σκιά των δυσκολιών της εποχής μας.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων δεν θα μπορούσε παρά να ανταποκριθεί και να προσφέρει στα μέλη του αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία δράσεις που εκτός της αλληλεγγύης και της ανταλλαγής προϊόντων & υπηρεσιών να δώσει ψήγματα ψυχαγωγίας.

Το θερινό σινεμά του Δικτύου τείνει να γίνει θεσμός όπως και το ανταλλακτικό παζάρι. Την Τρίτη λοιπόν 3 Ιουλίου στις 21:30μ.μ. θα προβληθεί η αρζεντίνικη ταινία «Nueve Reinas» («9 Βασίλισσες) στο προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετά τις προβολές της «Catastroica», των «La Dignidad» ή αλλιώς «Η αξιοπρέπεια χωρίς όνομα» και του ντοκιμαντέρ της Νέλλη Ψαρρού «Golfland», με τις οποίες προβληματιστήκαμε, σκεφτήκαμε, αναλύσαμε και συζητήσαμε όλοι όσοι τις παρακολουθήσαμε, είπαμε ότι χρειάζεται να ελαφρώσουμε λίγο και να γελάσουμε περισσότερο.

Η ταινία «9 Βασίλισσες»(διάρκειας 115’)είναι κωμωδία σε σκηνοθεσία Φαμπιάν Μπελίνσκι. Θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία του αργεντίνικου σινεμά αφού συνδυάζει έξοχα το \”ΚΕΝΤΡΙ\” και τη \”ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ\” με την κοινωνική πραγματικότητα μιας χώρας στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Η ιστορία αφορά δυο μικροαπατεώνες στο Μπουένος Άιρες οι οποίοι έχουν 24 ώρες στη διάθεσή τους για να πουλήσουν σ\’ έναν πλούσιο συλλέκτη 9 σπάνια γραμματόσημα, που είναι στην πραγματικότητα πλαστογραφημένα.

Έχουν όμως να αντιμετωπίσουν απρόοπτες αναποδιές, όπως και τη μεταξύ τους έλλειψη εμπιστοσύνης, αφού συνεχώς ο ένας πάει να ρίξει τον άλλο.

Παίζουν οι: Ρικάρντο Ντάριν, Γκαστόν Πάουλς, Λετίσια Μπρέντιτσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook