Το βράδυ της Πέμπτης η Παγκρήτιος Ένωση Αθηνών* τίμησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, σε ειδική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, κύριος Γεώργιος Μαριδάκης, ο οποίος απένειμε τιμητική διάκριση στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«…Για να τιμήσουμε όλες τις Γυναίκες, επιλέξαμε να το κάνουμε τιμώντας μια ξεχωριστή γυναίκα που για πολλά χρόνια επιτελεί ένα μοναδικό, εθνικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Που έχει αφιερώσει τη ζωή της και τη δραστηριότητά της στο να βοηθά αυτούς που έχουν ανάγκη, να απαλύνει τον πόνο αυτών που υποφέρουν. Την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Την Συμπατριώτισσά μας, που με τη στήριξη και τη συμπαράσταση του συζύγου της, του αγαπητού μας Βαρδή, είναι πάντα κοντά μας. Το πολιτιστικό κίνημα της ιδιαίτερης πατρίδος μας της Κρήτης της χρωστάει πολλά!»

Η διάκριση συνοδευόταν από ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε η γλύπτρια, κυρία Ελένη Τζιφάκη, και που απεικονίζει μια μάνα που έχει υπό την σκέπη της τα παιδιά της.

Παίρνοντας τον λόγο η κυρία Βαρδινογιάννη, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. και τα μέλη της Παγκρητίου Ενώσεως για τη μεγάλη τιμή που της έκαναν καθώς και για την ευγενική τους πρωτοβουλία να υποστηρίξει η Παγκρήτιος Ένωση το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», είπε μεταξύ άλλων:

«… ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κρήτη και εγκαταστάθηκε στο Λεωνίδιο Κυνουρίας. Οι δεσμοί της οικογένειάς μου με τον τόπο αυτό είναι άρρηκτοι, οι ρίζες της βαθιές, είναι πάντα στη σκέψη μας, στην καρδιά μας και στις προτεραιότητες μας τόσο εμένα και του συζύγου μου όσο και των παιδιών μας. …Η Κρήτη βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου και σε όλη την πορεία της ζωής μου υπήρξε τόπος έμπνευσης και δημιουργίας, για την πλούσια ιστορία της, τις παραδόσεις της, τις φυσικές της ομορφιές, τα μοναδικά της μνημεία, τον ηρωισμό των κατοίκων της μέσα στους αιώνες, και τον αυθεντικό χαρακτήρα που διατηρεί ατενίζοντας το μέλλον. Η Κρήτη είναι ένα κομμάτι της χώρας μας που με την ιστορία της κάνει την πατρίδα μας υπερήφανη σ’ ολόκληρο τον κόσμο!…Νιώθω μεγάλο θαυμασμό για τον πολιτισμό της, γι’ αυτό το λόγο αφιέρωσα 4 χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στην αρχαιολογία και 2 χρόνια συγγραφής του βιβλίου μου για τη θέση της γυναίκας στη Μινωική περίοδο. Μετά από αυτή την έρευνα, αισθάνομαι ακόμα πιο υπερήφανη ως γυναίκα της Κρήτης….Κλείνω με την ευχή για την αγαπημένη μας Κρήτη να διατηρήσει την ξεχωριστή πορεία της, ως προστάτης και εκφραστής αυτού του μοναδικού πολιτισμού και να συνεχίσει να είναι γη γνήσιων πατριωτών!»

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη προσέφερε στον κύριο Μαριδάκη το βιβλίο της «Labouring with the Challenges of Female Identity: Insights into Minoan society», για τη Βιβλιοθήκη της Ένωσης.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τους εντυπωσιακούς Κρητικούς χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες» του Μανώλη Παττακού και τους μουσικούς Σήφη Τσουρδαλάκη, Μανώλη Χαμογιωργάκη και Γιώργο Παπουτσάκη, που αφιέρωσαν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς και τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Μανώλης Όθωνας, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μέλη της Παγκρητίου Ενώσεως και του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών «ΕΛΠΙΔΑ», δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook